Na Berlinale Talentsu dvojica filmaša iz Hrvatske

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. siječanj 2015. u 16:05
Zvonimir Munivrana, Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Dva filmaša iz Hrvatske odlaze na taj prestižni filmski festival.

Osim redatelja Jure Pavlovića, čiji će se kratkometražni igrani film "Piknik" prikazati u natjecateljskom programu "Generation 14plus" ovogodišnjeg, 65. Berlinala, još dva filmaša iz Hrvatske odlaze na taj prestižni filmski festival – scenarist Zvonimir Munivrana i producent Danijel Pek sudjelovat će na Berlinale Talentsu, festivalskoj edukativnoj i networking platformi koja se održava od 7. do 12. veljače.

Zvonimir Munivrana diplomirao je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a nakon studija odlazi u Los Angeles, gdje upisuje studij glume na Lee Strasberg Institutu. Tijekom boravka u Americi, glumio je u mnogim predstavama te nekolicini nezavisnih filmova, stoji u najavi Hrvatskog audiovizualnog centra.

Nakon završetka studija, vraća se u Hrvatsku i piše scenarij za dugometražni igrani film "Djeca jeseni" Gorana Rukavine, humoristični serijal "Lov u mutnom" (Nova TV), te dva feljtona u nastavcima objavljenim u Slobodnoj Dalmaciji ("Uspjeh na hollywoodski način" i "Hrvati San Pedra"). Producent je dugometražnih igranih filmova "Posljednja volja" i "Djeca jeseni", te mini- serijala "U stanici". Član je SAG-a (Screen Actor's Guild) i Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Danijel Pek studirao je produkciju na Akademiji dramskih umjetnosti i politologiju na Fakultetu političkih znanosti. Sudjelovao je na mnogim produkcijskim radionicama, a 2007. osniva Antitalent Produkciju. Radno iskustvo stjecao je na mnogim domaćim i stranim televizijama (RTL Televizija, CCN News), radio-postajama (Radio Free Europe – Radio Liberty, Obiteljski radio) i u produkcijskim kućama (RING Multimedia). Primljen je i na ovogodišnju EAVE 2015 radionicu o filmskoj produkciji.

U filmskom programu Berlinskog filmskog festivala, koji će se održati od 5. do 15. veljače, prikazat će se film "Piknik" mladog redatelja Jure Pavlovića, o petnaestogodišnjem Emiru, koji u društvu nadzornika socijalne službe odlazi u posjet ocu u zatvor na Igmanu. Upravo s tim filmom Pavlović je prošle godine sudjelovao na radionici Short Film Station Berlinale Talents platforme.

Komentirajte prvi

New Report

Close