Mirisne krumpirove pole iz pećnice

Foto: Promo Foto: Promo

Pole su oduvijek s nama, mijenjaju se nadjevi, uljepšavaju dekoracije, ali okus im je uvijek besprijekorno savršen.

Krumpir dobro operite, prerežite na pola i osušite. U veću posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje složite krumpire, pokapajte uljem te ih okrenite da prerezani dio bude gore.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 1 sat, odnosno dok ne dobiju rumenu boju.

Pečene krumpire pospite Vegetom Natur za hrskave krumpiriće i promiješajte da se oblože začinima. Pustite da kratko odstoje, a za to vrijeme siru dodajte limunov sok, protisnuti češnjak, vlasac i malo soli. Promiješajte.

Sastojci (za 4 osobe):
1 kg mladih krumpira (veći komadi), 3 žlice maslinova ulja, 1 žlica Vegete Natur za hrskave krumpiriće (15 g), 250 g kremastog sira (ili ricotte), 1 žličica limunova soka, 1 češanj češnjaka, 1 žličica Vegeta Maestro vlasca, sol

POSLUŽIVANJE: Na svaki topli krumpir stavite žličicu nadjeva od sira i poslužite.
SAVJET: U nadjev možete dodati chilli u prahu.

Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve