Marihuana može u kolače i kekse, ali ne u lizalice i bombone

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. srpanj 2014. u 10:26
Foto: Thinkstock

Washington je druga američka država koja je dopustila prodaju marihuane odraslim osobama u specijaliziranim dućanima.

U specijaliziranim trgovinama u kojima se u američkoj saveznoj državi Washington prodaje marihuana dopuštena je prodaja keksa, kolača i sokova s derivatom te droge, no taj se "sastojak" ne smije dodavati bombonima, lizalicama i sličnim prehrambenim proizvoda privlačnim djeci.

Washington je druga američka država koja je dopustila prodaju marihuane odraslim osobama u specijaliziranim dućanima od 8. srpnja u skladu sa strogo reguliranim sustavom što su ga 2012. odobrili glasači.

Državni Odbor za kontrolu prodaje alkohola i opojnih sredstava koji regulira poslovanje ovog sektora objavio je pravilnik o pakiranju i etiketiranju prehrambenih proizvoda s marihuanom. Strogo je zabranjeno dodavanje konoplje u bombone, lizalice i slične proizvode koji su privlačni djeci, a svi prehrambeni proizvodi koji sadrže marihuanu moraju imati etiketu s navedenim sastojcima.

Na njima mora biti naznačena količina marihuane, a proizvođač mora jamčiti da je njezin derivat ravnomjerno raspoređen u prehrambenom proizvodu.

Prva američka država koja je legalizirala prodaju marihuane u trgovinama 1. siječnja 2014. bila je Colorado.

Komentirajte prvi

New Report

Close