Lungić s umakom od gljiva

Foto: Promo Foto: Promo

Umak možete obogatiti dodajući vrhnje za kuhanje.

Lungić očistite od žilica, posolite i pospite paprom. Ostavite 30 minuta odmarati. Zatim meso stavite na zagrijano ulje i popecite na srednje jakoj vatri sa svake strane tako da ostane mekano i sočno u sredini. Meso izvadite iz tave i pokriveno ostavite sa strane. U tavu stavite grubo narezane gljive i kratko popecite uz miješanje. Ulijte vino, 250 ml hladne vode i uspite sadržaj vrećice Fanta. Miješajte pjenjačom dok umak ne zavri. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.

Sastojci (za 3 osobe):
600 g lungića (svinjskog filea), sol, Vegeta Maestro crni papar, 2 žlice ulja

Za umak:
2 žlice ulja, 250 g shitaki gljiva, 80 ml bijelog vina, 1 Fant umak od gljiva, njoki za posluživanje, raznobojna salata

POSLUŽIVANJE: Lungić narežite i poslužite s pripremljenim umakom i kuhanim njokima. Jelo poslužite toplo i pospite listićima bosiljka.
SAVJET: Umak možete obogatiti dodajući vrhnje za kuhanje.

Recept je preuzet s www.coolinarika.com 

Više recepata potražite OVDJE 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve