Lisinskisti najavili spektakularnu, novu glazbenu sezonu

Autor: Objava za medije , 19. svibanj 2016. u 10:39
FOTO: Press

U prepoznatljivom stilu Lisinskog, punom dobre energije i optimizma koji nikada ne sustaje, uoči velikoga završnog koncerta ovogodišnje sezone Ive Pogorelića, predstavljen je na konferenciji za novinare novi program koncertne sezone 2016./2017.

Živio Lisinskizam, slogan s kojim Dvorana juriša u novu sezonu objasnio je ravnatelj Dražen Sirišćević : „ S Lisinskizmom i Lisinskistima slavimo zajedništvo a prevladavamo podjele i isključivost raznih drugih izama, koji nas guše u dnevoj politici.  Kada doista želite ići naprijed, ne lutate lijevo ili desno. Nemojmo zaobilaziti bolju budućnost. Krenimo je u susret, jezikom koji svi razumiju, jezikom glazbe.  Zato je Lisinskizam, svih ljubitelja glazbe i onih koji će to tek postati, otvoren za sve ljude dobre volje!

U novoj sezoni najavljen je program bez alternative i bez konkurencije s najvećim svjetskim orkestrima, dirigentima, solistima i hrvatskom glazbenom reprezentacijom.

Novu, 43. po redu koncertnu sezonu otvorit će zajednički nastup ansambala Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Hrvatske radiotelevizije i Muzičke akademije u Zagrebu, koji će pod ravnanjem maestra Nikše Bareze izvesti , pravu glazbenu senzaciju „Gurre Lieder“ Arnolda Schonberga. Maestro Nikša Bareza naglasio je kako su "Pjesme iz Gurrea " jedno od nazahtjevnijih glazbenih djela 20. stoljeća.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić istaknuo je kako će nastaviti podupirati vrijedne umjetničke projekte koji izgrađuju kulturni identitet grada Zagreba i cijele Hrvatske. Zahvalivši svima u Dvorani koji dobro rade na glazbenoj izvrsnosti Lisinskog , zaključio je kako će ljubitelji glazbe s odlično pripremljenim programom i od ove jeseni moći uživati u maestralnim nastupima domaćih i inozemnih virtuoza.

Predsjednik Uprave Splitske banke, Andre-Marc Prudent kao novi partner Lisinskog, rekao je kako je zajednički cilj Societe Generale i Dvorane doprinjeti snažnoj promociji kulture grada Zagreba i Hrvatske, naglasivši kako je Dvorana ključan element kulturnog života europske metropole, kakav Zagreb sigurno jest.

U novoj sezoni Lisinski subotom svirat će : Cameron Carpenter, najveći virtuoz orgulja na svijetu, vilonistički virtuozi:  Vadim Rjepin, Leonidas Kavakos i Isabelle Faust, briljatni flautist Emanuel Pahud, čudesni gitarist Petrit Ceku, naš nezaobilazni klavirski genij Ivo Pogorelić i mlada hrvatska pijanistička zvijezda Aljoša Jurinić. S dirigentima kao što su : Jonathan Nott, Christian Vasquez, Ivan Fischer, Trevor Pinnock i Gintaras Rinkevičius nastupit će Tokijski simfonijski orkestar, Simfonijski orkestar mladih Teresa Carreno, , Budimpeštanski festivalski orkestar, Komorna akademija iz Postdama, Novosibirska filharmonija, Zagrebački solisti… Lisinski nastavlja dugogodišnju suradnju i s Muzičkom akademijom u Zagrebu, s dva velika koncerta kojima će ravnati maestri Mladen Tarbuk i Tomislav Fačini.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close