Farevino osvojilo još sedam nagrada

Autor: Poslovni dnevnik , 03. lipanj 2013. u 22:00
U kategoriji mladih graševina Feravino je osvojilo zlatne i srebrne medalje

U kategoriji mladih graševina Feravino je osvojilo zlatne i srebrne medalje.

Nakon prestižnih međunarodnih nagrada na Decanteru i Syrah du Monde, Feravino je osvojilo čak sedam nagrada na Međunarodnom ocjenjivanju sorte graševine u Kutjevu prošle subote.

Feravino je na ocjenjivanje poslalo sedam uzoraka graševine, od kojih su svi prepoznati i nagrađeni kao izuzetno kvalitetni, što daje potvrdu kontinuiranom radu i njegovanju tradicije proizvodnje slavonskih vina. U kategoriji mladih graševina Feravino je osvojilo zlatne i srebrne medalje, a najviše bodova osvojila je Graševina Dika berbe 2012..  Zlatnu medalju Feravinu donijela je i Graševina ledena berba 2009., koja je posebno za ovaj Festival prvi put stavljena u boce i poslana na ocjenjivanje, gdje je od stručnog žirija i iskusnog nepca ocjenjivača dobila 87,6 bodova.

Zlatnu medalju  osvojila je i Graševina izborna berba bobica 2009.  Na ocjenjivanje graševina ove je godine pristiglo 150 uzoraka iz svih kontinentalnih hrvatskih vinogorja te Mađarske i Slovenije. Graševine su se ocjenjivale u tri kategorije: mlada, stara i predikatna, prema pravilima Svjetske vinske organizacije.  

Komentirajte prvi

New Report

Close