Klizalište narušilo Trg kralja Tomislava

Autor: Poslovni dnevnik , 19. prosinac 2014. u 09:15
Građani su dobro prihvatili novo klizalište u središtu Zagreba/M.l./PIXSELL

Arhitekti protestiraju zbog dolaska industrije zabave na Lenucijevu potkovu.

Instaliranje klizališta na Trgu kralja Tomislava teško je narušilo materijalni, povijesni i estetski integritet kulturnoga dobra, a utvrđeno je i opće zabrinjavajuće urbanističko-arhitektonsko stanje cjeline Zelene (Lenucijeve) potkove, neki su od zaključaka stručne rasprave održane u srijedu u Društvu povjesničara umjetnosti Hrvatske (DPUH).

Raspravu je moderirao i zaključke sažeo predsjednik DPUH-a Zvonko Maković uz napomenu da će se zaključci uputiti svim mjerodavnim tijelima države i lokalne samouprave te stručnim udrugama i tijelima. U zaključcima stoji da taj zahvat svjedoči da se ne poštuju zakonske obveze koje nameće status visoko zaštićenog kulturnog dobra i poziva se gradonačelnika te sve mjerodavne i odgovorne gradske institucije da smjesta prekinu praksu komercijalne eksploatacije zaštićene spomeničke cjeline, tj. njezinu "uporabu kao sirovine i kulise za industriju zabave i ugostiteljstva".Sudionici rasprave su pozvali i na to da se odbace svi planovi o izgradnji parkirališta u cijelom obuhvatu Lenucijeve ili Zelene potkove te da se napokon donese odluka o njezinoj sustavnoj i temeljitoj obnovi – svih njezinih sastavnih dijelova, odnosno pojedinih trgova što se godinama najavljuje. Ističe se da projekt treba uključiti u gradske strateške dokumente i osigurati mu financiranje iz gradskoga proračuna te drugih izvora. 

Komentari (12)
Pogledajte sve

Pričao mi je kolega ,prije par godina, kako je za šator plaćao – sitnicu u Grad Zagreb, a ostatak na ruke …….. pilo se na trošak Grada , ko da je sve zabadava,..,.a kad je trebao izdati račun, on je , ko pravi pošteni seljak, sve
lijepo specificirao,. na što je dotičan umro od smijeha…i uputio ga na
ZAOKRUŽENU CIFRU ,/ puta 3/ račun- za pokriće …. uzeo je ogroman račun na običnom papiru , sa uvećanim cijenama od njega,/ Grad Zagreb/ a stvarni trošak je platio kešom iz džepa….

Ja sam zagrepčanin

@hasanfafer,

gdje si ti od Zagreba.

Pa ti moraš preko tri potoka proći da bi došao u Zagreb.

Ti si zagrepčan ko i Bandić.


Ma kome ne pase moze provest Advent u Parizu. Eto 😉

i tu ste počeli spam-poruke pisati. a mi kao kreteni pa ne shvaćamo. da mi je vidjeti vašeg voditelja marketinga, ako ga uopće imate…..koje je taj škole završio. kako bijedno. radi ovoga počinjem izbjegavati integral. sramota. isto radite i na mojnovac.net

Ma kome ne pase moze provest Advent u Parizu. Eto 😉

New Report

Close