Klimtov portret prodan za gotovo 40 milijuna dolara

Autor: Poslovni.hr/H , 25. lipanj 2015. u 15:16
Foto: Reuters

Na dražbi u Sotheby’su u srijedu navečer prodano je djela u vrijednosti od 282 milijuna dolara, što je gotovo dvije milijarde kuna.

Portret mlade žene, djelo Gustava Klimta koje je bilo predmet spora oko vlasništva, prodan je na dražbi u Londonu za 39,1 milijun dolara, odnosno 264 mlijuna kuna.

Na dražbi u Sotheby'su u srijedu navečer prodano je djela u vrijednosti od 282 milijuna dolara, što je gotovo dvije milijarde kuna, a deset predmeta od 51 ponuđenog otišlo je za više od deset milijuna funta (106 milijuna kuna).

Među njima su i brončana balerina Edgara Degasa koja je dobila 15,8 milijuna funta (168 milijuna kuna), a početna je cijena bila 15 milijuna, i to je dražbovni rekord za neku Degasovu skulpturu, objavio je Sotheby's.

Sotheby'sova je dražba tako zasjenila suparničku kuću Christie's koji je na dražbi Impresionista i modernista večer ranije dobio 71,88 milijuna funta, odnosno 763 milijuna kuna.

Klimtova slika "Portret Gertrud Loew – Gertha Felsovanyi" iz 1902. nedavno je vraćen nasljednicima Bečanke koja je pozirala. Slika je ostala u gradu kad su vlasnici, Židovi, pobjegli pred nacistima.

Komentirajte prvi

New Report

Close