Kentbanka sponzor košarkaša Cibone, nepoznato za koje novce

Autor: Ana Blašković , 23. listopad 2012. u 14:14
Ilustracija (PXL)

Vrijednost ugovora, koji su u utorak potpisali predsjednik Uprave Kentbanke Murat Sabaz i direktor kluba Zdenko Antunović, nije objavljena.

Košarkaši Cibone na svojim dresovima ubuduće će dodati ime Kentbanke koja je u utorak postala Cibonin glavni sponzor. Vrijednost ugovora, koji su u utorak potpisali predsjednik Uprave Kentbanke Murat Sabaz i direktor kluba Zdenko Antunović, nije objavljena. U ovoj godini Kentbanka tako postaje vodeći sponzor, veći i od Francka, no košarkaški klub neće mijenjati ime.

"Cibona je važan klub u Hrvatskoj i zato smo željeli biti njezin sponzor. Iznos ugovora ne mogu otkriti, no ne radi se o malom iznosu", rekao je Sabaz. Novinarima je otkrio da je jedan od razloga što je odluka o sponzorstvu sporta pala na košarku, a ne primjerice daleko popularniji nogomet, bila činjenica da je i sam dugo vremena trenirao pod košem u vrijeme kad je legendarni Dražen Petrović bio jedan od najpoznatijih košarkaških imena u Turskoj.

"U zadnjih godinu i pol radimo na povratku Cibone na mjesto kojoj joj pripada, a financije su tu bitna, iako ne i najvažnija stavka. Ponosni smo što je turska tvrtka prepoznala ulaganje u Cibonu", rekao je predsjednik kluba Ivica Lovrić. U proteklih godinu i pol taj se košarkaški klub intenzivno restrukturira. Dug od 89,6 milijuna kuna, prema Lovriću, "gotovo je sveden na nulu i ne opterećuje poslovanje".
 

Komentirajte prvi

New Report

Close