Kako se nakon godišnjeg na posao vratiti bez stresa

Autor: Poslovni.hr , 16. kolovoz 2016. u 09:45
Foto: Thinkstock

Važno je i na vrijeme si pomaknuti spavanje da se budimo ranije.

"Imam taj postputnički stresni sindrom. Naravno da mi je žao što moram te sve lijepe trenutke odmora i lagodnog uživanja u ničemu ostaviti iza sebe. Čim sam se vratio na posao, odmah je tu hrpa mejlova, hrpa stvari koje treba napraviti i dosta je to neuobičajeno za ritam koji sam imao proteklih nekoliko tjedana", priznao je za RTL Dragan Petrić, izvršni urednik Bug-a.

I on se s mora vratio sinoć, pa kao uostalom i svi drugi, nije poslušao savjete koje stručnjaci daju kako bi šok povratka s mora na posao bio čim manji. 

"Možemo se bolje prilagoditi našoj svakodnevici tako da se lagano pripremimo za nju. Možemo se vratiti s odmora dan ranije da si stignemo lagano pripremiti stvari, pa tek sljedeći dan ići raditi. Na početku na poslu provesti prvi dan u planiranju, a ne se odmah opteretiti težim poslovima i sastancima", rekla je psihologinja Ida Juranić.

Važno je i na vrijeme si pomaknuti spavanje da se budimo ranije. Također ne treba zanemariti fizičku aktivnost jer na godišnjem plivamo, igramo picigin, šetamo se ili planinarimo, dok se na poslu često zabijemo u urede nakon kojih idemo doma i odmah upadamo u tu lošu rutinu.

Kako se nositi sa stresom na poslu. Više pročitajte OVDJE

Komentirajte prvi

New Report

Close