Jedini istinski kralj rock’n’rolla i dalje živi i prilično dobro zarađuje

Autor: Stjepan Škramić , 17. kolovoz 2012. u 10:50

Još za života “Kralj” je prodao oko 600 milijuna ploča, a snimio je tridesetak filmova, te pokrenuo cijelu industriju imitatora koji nastupaju od Las Vegasa do Indije

Na 35. godišnjicu smrti “kralja rock’n’rolla” Elvisa Presleyja obožavatelji su ovacijama pozdravili njegovu bivšu suprugu i kćer na pjevačevu imanju Graceland u Memphisu u saveznoj državi Tennessee. Priscilla i Lisa Marie Presley obratile su se okupljenima pred ulazom u Graceland gdje su njegovi obožavatelji u srijedu navečer održali bdijenje uz svijeće. “Uvijek sam izbjegavala dolaziti ovamo jer sam mislila da je to pretežak emocionalni teret, no večeras sam osjetila koliko je važno da sam ovdje”, rekla je Elvisova kći Lisa Marie, a okupljenima se obratila i Priscilla.

Žena upravlja Gracelandom
Graceland, kuća od 23 soba gdje je Elvis pokopan pored svojih roditelja, ostala je čitavu noć otvorena za posjetitelje. Elvis i Priscilla Presley razveli su 1973. godine, nakon šest godina braka no ostali su bliski sve do pjevačeve smrti, a Priscilla je zatim preuzela upravljanje Gracelandom koji je postao turistička atrakcija. Lisa Marie, kantautorica, koja je ove godine nakon sedmogodišnje stanke objavila album “Storm and Grace”, četiri se puta udavala, a jedan od njezinih supruga bio je Michael Jackson (od 1994. do 1996.)

Tjedan od devet dana
“Elvisov tjedan” održava se svake godine i traje devet dana. Za četvrtak je zakazan koncert na gradskome stadionu uz sudjelovanje Priscille i Lise Marie Presley te preživjelih izvođača iz Elvisove skupine koji će izvesti njegove hitove. Rođen 1935., Presley je prvu skladbu “That’s All Right Mama” snimio 1954., kao rođendanski dar majci, a zatim i hit “Heartbreak Hotel”. Krajem 50-ih i sredinom 60-ih pomalo napušta izvorni rock’n’roll i usmjerava se na komercijalne hitove. Izdao je tada 52 ploče i još za života ih prodao oko 600 milijuna komada. Zadnji koncert održao je 1976., u Las Vegasu, a umro je 16. kolovoza 1977. od srčanog udara, nakon godina bolesti od gastritisa, dijabetesa, ovisnosti o drogama. Presley je snimio 30-ak filmova, a neki od njegovih nezaboravnih hitova su “Love Me Tender” (Voli me nježno, kako se naziva i film) , “Tutti Frutti”, “Jailhouse Rock”.

Komentirajte prvi

New Report

Close