Jamie Oliver zatvara nekoliko svojih restorana

Autor: Poslovni.hr , 09. siječanj 2017. u 16:32
Foto: Press Association/PIXSELL

Zbog odluke Velike Britanije da istupi iz EU, nakon čega su poskupjeli sastojci za talijanska jela koja priprema, čuveni britanski kuhar Jamie Oliver najavio je da će zatvoriti više restorana svog lanca Jamie’s Italian u Velikoj Britaniji.

Bit će zatvoreno šest restorana, između ostalog u Škotskoj i u Londonu, blizu Katedrale Svetog Pavla.

Svaki vlasnik restorana zna kako je na tržištu situacija teška i da su pritisci i neizvjesnosti nakon odluke o Brexitu dodatno otežale situaciju -, objasnio je u priopćenju direktor Jamie’s Italian Simon Blagden.

Zatvaranje će ugroziti 120 radnih mjesta, što je manje od pet posto zaposlenih u tom lancu, naveo je Blagden.

Kao razlog za zatvaranje dijela restorana, osim poskupljenja sastojaka, navodi se i trošak za obuku zaposlenih i pad posjećenosti, prenosi Agrobiz.

Od odluke Britanaca da istupe iz EU, na referendumu 23. lipnja 2016, britanska valuta funta je osjetno izgubila vrijednost u odnosu na euro, što je dovelo do rasta cijena uvoznih proizvoda.

Jamie’s Italian će se nastaviti razvijati u inozemstvu. Postoji plan da se sa partnerima pokrenu 22 nova restorana, navode u ovoj grupi. Jamie Oliver sada ima 42 restorana lanca Jamie’s Italian u Velikoj Britaniji, a njegovo ime nosi i 36 restorana u inozemstvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close