iPhone i BlackBerry u ringu

Autor: Stjepan Škramić , 15. travanj 2010. u 22:00

Debatni obračun dat će konačni odgovor: tko je bolji?

U Zagrebu će se 18. travnja 2010. u 18.00 sati u Teatru Exit prvi put održati Fight Club u organizaciji Hrvatske udruge web “developera” CROWD, a sukobit će evangeliste dvaju najpoznatijih smartphone uređaja današnjice: iPhonea i BlackBerryja.

Fight Club je nastao na ideju Lili Rodić kao projekt koji će pomoći u promociji internetske kulture i novih medija, odnosno tehnologija, kako bi se na periodičnim događanjima educirala, ali i zabavila široka javnost. Fight Club je zamišljen kao sukob ideja, proizvoda, tehnologija, proizvođača iz slične ili iste niše koje će zastupati “fighteri” podijeljeni u dva ili više tabora. Na svakom Fight Clubu predstavnici dvije suprotstavljene grupe (vrsni poznavatelji materije) i moderator (osoba iz javnog života, po mogućnosti neodlučna u dvoboju) vode verbalni dvoboj. Ana Keglović-Horvat, dopredsjednica CROWD-a kaže: “Timove na Fight Clubu sačinjavaju dva-četiri borca, sastavljenih iz redova poznatih evangelistiovih uređaja, predstavnika proizvođača, osoba iz javnog života, ali i osoba koje su samo obični korisnici, na dnevnoj bazi. Očekujemo da će članovi timova svoja znanja i iskustva u korištenju uređaja prezentirati na zanimljiv i zabavan način te potaknuti publiku na sudjelovanje. Članove oba tima predstavit ćemo idućeg tjedna na našim web stranicama kratkim prikazom njihovih osobnosti i preferencija u izboru mobilnog uređaja.”

Publika u dvorani podijeljena je u tri sektora: dva za pobornike suprotstavljenih strana i treći neodlučni, a nakon okončanja Fighta prebrojavat će se konvertiti. Publici je omogućeno sudjelovanje, navijanje, gađanje “stress”-lopticama, izigravanje tribunala preko megafona i sve ostalo što moderator dopusti. Fight Club će posjetiteljima prikazivati pozitivne i negativne strane zastupljenih tehnologija ili stavova te im dati pogodnost da isprobaju tehnologije ili proizvode o kojima se tom prilikom raspravlja. Posebno se stavlja naglasak na atraktivnost govornika, programa i stvaranja zabavnog programa u kazalištu (scenografija, “light show”, razglas, režija…). Čitav događaj popratit će “videostream” uživo na internetu te “twitter wall” (Wall of Silver) CROWD-ovca Domagoja Pavlešića. Predviđeno trajanje događaja je tri do četiri sata, uz pauzu za “networking” sudionika i posjetitelja.

Komentirajte prvi

New Report

Close