INmusic i ove godine posjetiteljima nudi bogat dodatni program

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. veljača 2013. u 16:23
Ilustracija (Epa)

Američki The Huffington Post festival je nedavno uvrstio među deset najvećih svjetskih festivala

INmusic festival i ove će godine posjetiteljima uz glavni program ponuditi i niz dodatnih sadržaja, među kojima se posebno ističe INteatar u sklopu kojega će nastupiti glumci Zijah Sokolović i Vilim Matula, najavili su danas na konferenciji za novinare organizatori festivala koji će se održati na zagrebačkom Jarunu od 24. do 26. lipnja.

"Već sad smo zadovoljni dosad najavljenim glavnim programom", rekao je direktor festivala Zoran Marić dodavši da će uz već najavljene Arctic Monkeys, Iggy and the Stooges, Bloc Party i NOFX, biti još izvođača. Poseban je naglasak na mladim bendovima iz svijeta i EU jer INmusic želi biti "platforma talentiranim bendovima koji trebaju dobiti prostor". Za dugotrajnu kvalitetu festivala iznimno su bitni dodatni sadržaji, rekao je Marić dodavši da njima INmusic nastavlja razvijati smjer kojim je krenuo prošle godine, a koji se pokazao ispravnim što su prepoznali i svjetski mediji.

Podsjetio je da američki The Huffington Post festival nedavno uvrstio među deset najvećih svjetskih festivala. INmusic je najmanji među njima, s najmanjim budžetom i najmanjom potporom lokalne zajednice, napomenuo je Marić dodavši kako se nada da će budući gradonačelnik reći želi li ovakav festival. Kao novi sadržaj izdvojen je program INteatar u sklopu kojega će u posebno izgrađenom amfiteatru Zijah Sokolović i Vilim Matula izvesti svoje uspješnice "CABAres CABArei" te "Muenchausen". Ovaj program pokazuje da je INmusic osim prema svim glazbenim smjerovima, otvoren i prema drugim umjetnostima, rekao je Marić dodavši da je želja organizatora da festival bude mjesto gdje ljudi mogu zadovoljiti sve svoje kulturne interese i potencijale, rekao je.

Novi sadržaj posjetiteljima će ponuditi i Šuma striborova, DJ program koji će se odvijati u posebno uređenom dijelu šume, a kao posebna atrakcija najavljen je RockIN' horse, drvena instalacija za praćenje festivala mađarskih umjetnika koju će pokretati 70 posjetitelja. Jedan od ključnih segmenata festivala je multikulturalizam pa se u organizaciji s festivalima Taksirat iz Skoplja i EXIT iz Novog Sada provodi projekt "Multikulturalizam u glazbi" kojemu je cilj ukazati na važnost postojanja i očuvanja kulturoloških razlika. Uz koncerte će biti organizirana i multimedijalna izložba. Projekt je dio programa Europske unije Kultura 2007.-2013. "Vjerujemo da će projekt zaživjeti i proširiti se na velikom dijelu EU", rekao je Marić.

Na osmom izdanju festivala ponovno će se organizirati uspješni i dobro posjećeni Retro party posvećen hrvatskom filmu "Tko pjeva zlo ne misli" u kojemu sudjeluje i publika te Balkan party, poseban glazbeni program s elementima iz filma "Ko to tamo peva" i ljudski Jukebox.

Komentirajte prvi

New Report

Close