Igre prijestolja više se neće snimati u Dubrovniku

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. kolovoz 2015. u 13:31
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

“HBO je zahvalan Hrvatskom audio-vizualnom centru i hrvatskom dijelu filmske ekipe na njihovoj nastavljenoj podršci”, dodaje se u priopćenju.

Nakon brojnih medijskih spekulacija, HBO je u petak potvrdio da se šesta sezona "Igara prijestolja" neće snimati u Dubrovniku zbog "potreba priče i lokacije", ostavivši otvorenim pitanje hoće li se produkcija popularnog serijala kasnije ipak ponovno vratiti u Hrvatsku, prenosi The Independent. 

"O tome hoće li se produkcija u budućnosti ponovno vratiti u Hrvatsku odlučivat će se nakon što budu službeno dogovorene nove sezone serijala, na temelju lokacijskih potreba predviđenih scenarijima i pričama", stoji u službenom priopćenju kompanije HBO.

"HBO je zahvalan Hrvatskom audio-vizualnom centru i hrvatskom dijelu filmske ekipe na njihovoj nastavljenoj podršci", dodaje se u priopćenju.

Grad Dubrovnik "glumio" je King’s Landing (Kraljev grudobran) od druge sezone. Prema nekim medijskim napisima, nastavak snimanja seli se u Španjolsku, u povijesni grad Gironu.

Ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar nije bio dostupan za komentar, kao ni gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, a Turistička zajednica grada Dubrovnika izrazila je žaljenje zbog odlaska serijala koji je Dubrovniku donio veliku popularnost.

''Naravno da nam je žao, mi smo s tim serijalom imali lijepu i značajnu promociju. Dubrovnik je u smislu filmske lokacije često bio korišten, ali mega-popularnost nam je donio upravo HBO putem 'Igara prijestolja' i naravno da nam je krivo što odlaze. Vjerujemo da će Dubrovnik kroz značaj koji je imao kao Kraljev grudobran, odnosno 'King's Landing' u serijalu još uvijek u tom segmentu ostati zanimljiv turistima'', rekla je Hini voditeljica Odjela za komunikacije Turističke zajednice grada Dubrovnika Jelka Tepšić.

Šesta sezona "Igara prijestolja" na male bi ekrane trebala stići u travnju iduće godine.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Pohlepa Dubrovčana učinila je svoje……..ništa novog…toliko su ih derali, sisali na sve moguće načine i iskorištavali…..da je nekom poknuo film….


S-Igrom-prijestolja-je-sve-dobro-funkcioniralo-dok-se-Maras-nije-upetljao

…bivši ministar kulture Jasen Mesić smatra kako je ministra obrtništva i rada Gordan Maras obmanuo javnost pričom da je prilikom svog puta u SAD dogovorio još dvije sezone snimanja serije Igra prijestolja u Hrvatskoj.

Podsjetimo, producentska kuća HBO je u petak izvijestila kako se šesta sezona popularnog serijala neće snimati u Dubrovniku

‘Već smo i ranije u Saboru upozoravali da je potpuno u suprotnosti sa zakonom to što je ministra Maras uvjeravao javnost da je dogovarao snimanje bilo kakve serije.

Zapravo se radi o prikrivanju turističkog putovanja u SAD na kojem je ministar sa svojim suradnicima potrošio 100.000 kuna na teret građana.
Žalosno je što možemo zaključiti da je sve dobro funkcioniralo dok se ministar Maras nije upetljao u snimanje stranih serija’, rekao je Mesić …

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/393660/S-Igrom-prijestolja-je-sve-dobro-funkcioniralo-dok-se-Maras-nije-upetljao.html

A možda je i Andro doprinijeo nekim zahtjevom!?

Kako-to-da-Igra-prijestolja-odlazi-iz-Hrvatske ?

A-Maras-je-sve-dogovorio?

Maras se na sedmodnevni put u Washington, Las Vegas, Los Angeles i San Francisco uputio krajem travnja, a društvo su mu pravili tajnik kabineta Darko Baniček i savjetnica u kabinetu Majda Žujo.

Nakon povratka ministarstvo je izvijestilo kako je jedan od rezultata tog puta dogovor oko nastavka snimanja serijala Igra prijestolja u Hrvatskoj za sljedeće dvije sezone i da je za to potencijalni budžet 30 milijuna kuna po sezoni.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/393633/Kako-to-da-Igra-prijestolja-odlazi-iz-Hrvatske-a-Maras-je-sve-dogovorio.html

Koliko je malih tvrtki i obrta nestalo za ministrovanje ovog SDP-ovog Kukuriku monistra Marasa koji je u Hrvatskoj ušao u povijest sa posjetom silikonskoj dolini ?

New Report

Close