Hrvatski slastičari planiraju oboriti Guinessov rekord s najdužom roladom na svijetu

Autor: Poslovni.hr , 10. veljača 2014. u 11:48
Na prošlogodišnjoj akciji izrađena je najduža torta Hrvatske (Press foto)

U sklopu sajma Hotel & Gastroteh priredit će atrakciju za sve posjetitelje – izradu najduže rolade na svijetu i obaranje Guinessovog rekorda.

U sklopu sajma Hotel & Gastroteh, Udruga slastičara Hrvatske i Zagrebački Velesajam priredit će atrakciju za sve posjetitelje – izradu najduže rolade na svijetu i obaranje Guinessovog rekorda, priopćili su organizatori. Događaj će se održati 22.02.2014. na Zagrebačkom Velesajmu.

"Obaranje rekorda i izrada impresivnih 150 metara rolade radit će se u sklopu projekta Sretna hrana, od namirnica koje dokazano usrećuju i podižu razinu serotonina. S obzirom da je čokolada jedna od osnovnih namirnica za koje je dokazano da podiže razinu serotonina, torta će biti napravljena od preko 60 kilograma najkvalitetnije čokolade na svijetu Callebaut. Uz Zagrebački Velesajam potporu ovom projektu dali su i Ledo d.d., Turistička Zajednica Grada Zagreba, Tim Zip, Diamant, Callebaut, Euro Adria Logistika, Kenwood, Braun, DeLonghi, Petrek, Šimić Company, Dora usluge, City Park Zabok, Media zoom, Miele i Pekarnica Ružica kaže se u priopćenju.  

"Najdužoj roladi kumovi će biti osobe iz javnog života Hrvatske, te nam u sklopu „Celebrity Sweet Showa“ pomoći u završnom dekoriranju ove mega slastice! Svaki posjetitelj koji želi kušati komad legendarne rolade donirat će simboličnu svotu, a ukupan iznos prikupljen u sklopu ovog projekta biti će doniran u humanitarne svrhe, štićenicima udruge Krugovi", dodaju iz Udruge slastičara Hrvatske.

Sretna hrana je humanitarni projekt Udruge slastičara Hrvatske kojem je cilj, kroz svoje akcije, pomoći onima kojima je to najpotrebnije, bolesnoj djeci i socijalno ugroženim obiteljima. Ideja ovog projekta je izrada torti i slastica napravljenih isključivo od namirnica koje podižu razinu tzv. hormona sreće, odnosno, serotonina. Partner u ovom projektu je udruga Krugovi.

Komentirajte prvi

New Report

Close