Hrvatske čokolade osvojile zlato i dva srebra na natjecanju u Firenci

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. travanj 2015. u 10:25
Arhivska fotografija: Filip Brala / Pixsell

Ocjenjivanja u sklopu Međunarodnih nagrada za čokoladu održala su se se po principu regionalnog ocjenjivanja.

Hrvatski brend sladoleda, slastica i kava Gustolato dobitnik je zlatne i dvije srebrne medalje na ocjenjivanju Međunarodnih nagrada za čokoladu održanih u Firenci. Gustolato je zlato osvojio u kategoriji cremina (tip bajadere) od mliječne čokolade za cremino pralinu s lješnjacima iz talijanske pokrajine Piemonte. Srebra su osvojili u kategorijama bijelih dražeja s bademom, za dražeje sa sicilijanskim bademom i infuzijom istarskog šafrana, te u kategoriji namaza od mliječne čokolade za namaz s grčkim pistacijama. Uspjeh Gustolata tim je veći uzme li se u obzir činjenica kako je nagrade osvojio u svim kategorijama u kojima se inicijalno i prijavio.

Ocjenjivanja u sklopu Međunarodnih nagrada za čokoladu održala su se se po principu regionalnog ocjenjivanja – od regije Skandinavije do Velike Britanije i Njemačke te Sjedinjenih Američkih Država. Gustolato se natjecao u mediteranskoj regiji te je medalje odnio među konkurencijom iz Italije i Španjolske. Ujedno je i jedini hrvatski brend kojem su dodijeljene nagrade. “Izuzetno smo ponosni na činjenicu da smo nagrade osvojili s proizvodom kojem je matična zemlja Hrvatska, na kojem su radili hrvatski stručnjaci te koji je obogaćen autohotnim hrvatskim sastojcima. Ovo je dokaz da kvalitetan proizvod, s pravom idejom, može naći mjesto na svakom svjetskom stolu,” izjavio je Dario Traverso, direktor tvrtke Dream Lab čiji je Gustolato brend.

Gustolato je zlato osvojio za cremino za koji su odabrani lješnjaci s geografskim porijeklom iz Piemonta,  a tostirani u Novigradu. Proizvod je pokriven mlijekom, ima delikatan, ali i aromatičan okus. Sicilijanski bademi, također tostirani u Novigradu, ključna su osnova dražeja od bijele čokolade obogaćenih infuzijom istarskog šafrana, proizvoda koji je osvojio srebro. Dobavljač šafrana za Gustolatu istarska je tvrtka Suavis d.o.o. Drugo srebro osvojeno je za namaz od miliječne čokolade s grčkim pistacijama. Riječ je o jedinstvenom spoju mediteranskih aroma grčkih pistacija s okusom ekvadorskog kakao maslaca.  

Komentirajte prvi

New Report

Close