HRT predstavio jesensku shemu i otkrio svoje adute

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. rujan 2018. u 08:47
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

HRT je jesenskom shemom vodio računa o poštovanju navika gledatelja, kao i o fiksnim terminima, te atraktivnosti sadržaja u kojima su posebice istaknute domaće dramske serije i dokumentarna produkcija.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u ponedjeljak navečer predstavila je svoju jesensku programsku shemu koja starta u ponedjeljak, 10. rujna i u kojoj su kao aduti izdvojeni nova igrano-dokumentarna serija ''Rat prije rata'', nova dokumentarno-reportažna emisija ''Puls'', ali i nove sezone popularnih serija ''Novine'' i ''Crno-bijeli svijet".

Jesenskom programskom shemom u udarnim terminima Prvoga programa Hrvatske televizije (HTV 1) na prvome se mjestu, kako je naglašeno, vodilo računa o poštovanju navika gledatelja, kao i o fiksnim terminima, te atraktivnosti sadržaja u kojima su posebice istaknute domaće dramske serije i dokumentarna produkcija.

Kao novitet izdvojena je emisija ''Puls'' koja će se ove jeseni emitirati četvrtkom na Prvom programu Hrvatske televizije u 21 sat. Svaka emisija sastojat će se od četiri 11-minutne dokumentarne reportaže posvećene hrvatskoj svakodnevici, raznim društvenim temama i fenomenima, a urednice su Morana Kasapović, koja će i voditi emisiju, te Maja Tokić.

Među novitetima je Emisija ''Klub 7'', novi showbiz & lifestyle magazin kojem je namjera, kako je najavljeno, na afirmativan i zabavan način prikazati aktualna društvena zbivanja u Hrvatskoj i svijetu. ''Klub 7'' će pratiti događaje s područja mode, hrane i umjetnosti. Obrađivat će i teme iz kulture, turizma, sporta i tehnologije, a emisiju će voditi Jelena Glišić.

Od zabavnih sadržaja slijede i nove sezone popularnih zabavnih emisija pa tako 'ide' i šesta sezona glazbenoga showa ''Volim Hrvatsku''. Gledatelje će kroz 15 emisija voditi Mirko Fodor, kapetani ostaju braća Bojan i Goran Navojec, a članovi njihovih ekipa mijenjaju se, kao što je bilo i dosad. Treći put ide popularna ''A strana'', od 10. studenoga, u terminu subotom navečer. Nova sezona donosi dvanaest emisija.

Posebice je istaknuto da je jedan od njezinih najatraktivnijih sadržaja igrano-dokumentarna serija ''Rat prije rata'' u deset epizoda, koja govori o tajnom obavještajno-političkom ratu jugoslavenskih obavještajnih služba tijekom 1980-ih te početkom 1990-ih godina. Seriju je snimila produkcijska tvrtka Intermedia grupa za Hrvatsku radioteleviziju, a obuhvaća razdoblje od smrti Josipa Broza Tita do proglašenja hrvatske neovisnosti.

S HRT-a su istaknuli i adute svoga dokumentarnog programa, među njima su serije ''Varoški amarcord'', ''Velikani  hrvatskog glumišta'', ''Nesreća'' i ''Najveće svjetske fešte Roberta Knjaza''.

Među adutima jesenske sheme su i druga sezona hvaljene domaće dramske serije ''Novine'' u režiji Dalibora Matanića s najavljenim početkom emitiranja 24. rujna, te treća sezona serije ''Crno-bijeli svijet'' redatelja Gorana Kulenovića, a od humorističnih sadržaja tu je nova sezona serije ''Ko’ te šiša''.

HRT je predstavio i pojedinosti sportskoga programa, a istaknuto je i kako je Hrvatska radiotelevizija potpisala trogodišnji ugovor s UEFA-om za prijenose utakmica Lige prvaka pa će i dalje svake srijede HRT u 21 sat prenositi izabrane utakmice kola uz posebnu studijsku emisiju i sažetke svih ostalih susreta.

Emisija HRT-a ''Stadion'', koja se bavi hrvatskom i najjačim europskim nogometnim ligama, i dalje se emitira u stalnom terminu ponedjeljkom u 20:05 sat. iOd nogometnih događaja izdvojeni još prijenos Svjetskoga klupskog prvenstva u prosincu te FIFA The Best Awards – proglašenje najboljih nogometaša svijeta.

Uz to, rukometna Liga prvaka i dalje će biti na ekranima HRT-a, a najavljeni su prijenosi dvije utakmice hrvatskoga predstavnika PPD Zagreba u tom natjecanju, ali i nastupi rukometašica Podravke. HRT je najavio i kako će ove jeseni pratiti i košarkaške kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kini iduće godine, a najavljeno je i praćenje skijaške sezone čiji je vrhunac utrka Svjetskog kupa na Sljemenu ''Snow Queen Trophy'' početkom siječnja iduće godine. Iz sportskog programa s HRT-a su izdvojili i prijenose mečeva završnice Davis Cupa gdje je u polufinale ušla i Hrvatska.

Petak i subota navečer predviđeni su za vrhunske strane filmove kao što su ''Argo'', ''Put do slave'', ''Kolovoz u okrugu Osage'', ''Dobri momci'', ''Sedmorica veličanstvenih'' i brojni drugi, a kako je istaknuto, već tradicionalni  HRT-ov ''Krimi petak“ donosi novu, 20. sezonu ''Ubojstava u Midsomeru“ te zadnju sezonu "Endeavoura''. Serijski program, istaknuli su s HRT-a, upotpunit će nove sezone Igre prijestolja, Vikinga, Milijardi, Domovine, Crne liste.

Svečani program pod naslovom ''Sve boje jeseni'' u televizijskom studiju ''Anton Marti'' vodili su Jelena Glišić i i Marko Šapit, a nova jesenska shema predstavljena je na pozornici – replici mletačke galije koja je korištena za snimanje serije ''Doba uskoka''.

Komentirajte prvi

New Report

Close