Hit među dojiljama: Nakit od majčina mlijeka osvaja tržište

Autor: Agencija VLM , 09. travanj 2013. u 10:28
Thinkstock

Allicia Mogavero pokrenula je tvrtku koja proizvodi privjeske od majčina mlijeka. Lijepa je to uspomena na dane dojenja, smatraju mnoge dojilje.

Majčino mlijeko ne služi isključivo za hranjenje dojenčadi. Tako barem misli Allicia Mogavero s Južnog Rhode Islanda koja je pronašla način za očuvanje dragocjenih kapljica. Ta je poduzetna majka troje mališana pokrenula je tvrtku Mommy Milk Creations koja se bavi izradom i prodajom unikatnog nakita od mlijeka dojilja.

Dok neki i na samu pomisao okreću glavom, drugi su oduševljeni idejom pa Allicija svakog dana zaprima sve više narudžbi zainteresiranih kupaca, piše Daily Mail. Svoje mliječne kreacije prodaje na stranici etsy.com, a cijene se kreću od 50 do 110 eura, ovisno o veličini modela.

Najčešće je riječ o plastificiranim privjescima ili onima od smole koji s djetetovim imenom sadržavaju srca, zvijezde, otiske stopala, ruku… Oni se mogu načiniti i po željama mladih majki, a svaka od njih mora ''izmusti'' dvije žlice mlijeka, zamrznuti ih i poslati na Allicijinu adresu.

– Mislim da je to prilično ''cool''. Provodimo toliko vremena u dojenju da to postaje veliki dio našeg života. Lijepa je to uspomena koja nas može podsjećati na te trenutke – poručila je jedna majka dok je druga ustanovila da se ''veseli trenutku kada kao starica bude nosila ogrilcu načinjenu od mlijeka kojim je hranila sina''.

Komentirajte prvi

New Report

Close