Grad Samobor dobiva svoje pivo

Autor: Poslovni.hr , 05. ožujak 2015. u 09:16
Franjo Razum 2011. napravio je bicikl za 16 ljudi sa Šankom i točionikom za pivo, Foto: Tomislav Miletić / Pixsell

Franjo Razum javnosti je već poznat kao inovator koji je zajedno s prijateljima iz skupine TNT izumio hibrid bicikla pauka i modernog choppera.

U Samoboru se 7. ožujka otvara prva pivovara koja će nuditi originalno pivo domaće proizvodnje.

U podrumskom prostoru u okviru ugostiteljskog objekta Sport caffe u Ulici Matije Gupca, Franjo Razum nudit će kvalitetno pivo koje se odlikuje najčišćom vodom – onom iz samoborskih izvora.

Danas poduzetnik, Franjo Razum javnosti je već poznat kao inovator koji je zajedno s prijateljima iz skupine TNT izumio hibrid bicikla pauka i modernog choppera.

Njegov najnoviji projekt razveselit će brojne Samoborce i njihove goste, a za početak se proizvode tri vrste piva, tamno, crveno i prepoznatljivo svijetlo pivo te o njihovoj originalnosti svjedoče i domaća imena – Vilenak, Coprnica i Norc.

„Receptura za pivo dolazi iz Slovačke, koja ima dugu i hvalevrijednu tradiciju proizvodnje piva. Sav potreban materijal za proizvodnju, vrhunski ječam, slad i hmelj nabavljam iz Austrije, ali onaj za pivo gotovo najznačajniji sastojak – vodu, uzimam iz Samobora.

Stručnjaci koji su vidjeli pogon i koji su provjerili sve sastojke za proizvodnju posebno su pohvalili vodu. Kažu da je samoborska voda nešto posebno. Upravo zato vjerujem i da će samoborsko pivo biti itekako dobro prihvaćeno“ – dodao je Razum.

Komentirajte prvi

New Report

Close