Goldberg merlot osvojio zlatnu medalju i nagradu novinara na ocjenjivanju u Bergamu

Autor: Objava za medije , 12. studeni 2014. u 15:59
Press foto

Među više od dvjesto uzoraka vina iz najvažnijih vinskih zemalja svijeta Goldberg merlot berbe 2012. je osvojio zlatnu medalju i posebnu novinarsku nagradu koju dodjeljuju vinski novinari članovi ocjenjivačkih komisija u Bergamu.

Teza da su Hrvatsko Podunavlje i Baranja imaju odličan terrroir za crne sorte grožđa dobila je još jednu potvrdu  u talijanskom Bergamu na jednom od najvažnijih svjetskih ocjenjivanja isključivo crnih sorti, pod nazivom Merlot e Cabernet Insieme. Među više od dvjesto uzoraka vina iz najvažnijih vinskih zemalja svijeta Goldberg merlot berbe 2012. je osvojio zlatnu medalju i posebnu novinarsku nagradu koju dodjeljuju vinski novinari članovi ocjenjivačkih komisija u Bergamu.

Marijana Kneževića, glavni enologa Vina Belje u svom osvrtu na osvojenu nagradu je istaknuo: „Goldberg merlot je izuzetno vino, rekao bih najvažnije vino koje smo ove godine plasirali na tržište. U njegovo stvaranje smo uložili puno strasti i truda, od kolega u vinogradu koji su pažljivo birali prosušene bobice do nas enologa u podrumu koji smo ga njegovali u bačvama od slavonskog hrasta u našem stoljetnom podrumu. Sve nas veseli činjenica da je ovo druga za redom zlatna medalja s velikog ocjenjivanja, jer smo prije mjesec dana za ovo isto vino dobili zlatnu medalju na njemačkom ocjenjivanju Mundus Vini.“

Goldberg merlot je vino modernog stila, višeslojno, dinamično, punog tijela, bujnih i baršunastih tanina s izraženom voćnošću, jedinstveno je po harmoničnoj punoći okusa koji se dugo zadržava u ustima.

Komentirajte prvi

New Report

Close