Gastro festival spojio chefove, lokalne ribare i turiste

Autor: Marta Duić , 15. kolovoz 2017. u 22:01
Princip je - s koče ravno na tanjur

Posjetiteljima nude delicije od tek ulovljene ribe, širit će se po cijeloj obali, ali i izvan Hrvatske.

Hook and Cook ime je jedinstvenog hrvatskog gastro festivala koji spaja vrhunske domaće chefove, lokalne ribare i posjetitelje kojima se nude morske spravljene na suvremen naćin.

Ideja je krenula od ribarske obitelji, točnije Siniše Pavlovića, jednog od osnivača festivala koji se godinama bavi ribarstvom te s bratom i ocem radi na Tunani, brodu kojim organiziraju sportske ribolovne izlete. Originalnu postavu Hook and Cook-a većinom čine ribari, a kuhari se pridružuju ovisno o manifestaciji. Nakon debitantske prošlogodišnje manifestacije u Medulinu, ovog su ljeta imali i putujuće 'pop-up' događaje u Rovinju i Fažani te u Swanky Monkey Gardenu u Zagrebu te četiri manifestacije u Medulinu.

"Zahvaljujući turističkoj zajednici Medulin, imamo i zavidan broj stranih posjetitelja, a dosad smo imali samo pozitivne recenzije. Vjerujemo da je to zbog našeg pristupa koji imamo prema hrani gdje njegujemo tradiciju domaćih proizvoda, odnosno pripremamo i predstavljamo jela koja su pripremljena od ribe koju su ulovili lokalni ribari, uz namirnice domaćih proizvođača", pojašnjavaju iz tima Hook and Cook. Stalnu postavu čini 30-ak ljudi, a noviteti su gosti kuhari koje su angažirali da smisle određena jela koja su spremali na festivalu.

Led je probila Jelena Markota, mlada kuharica i food blogerica koja kaže kako je ova suradnja krenula od obostranog praćenja na Instagramu. "Već na prvom druženju smišljali smo ideje za festival, a sada je mnoštvo ribljih recepata iza mene", tvrdi Markota. Prošlog tjedna gost kuhar bio im je i David Skoko, chef restorana Batelina. Iako se ljeto bliži kraju, ovaj tim već dogovara širenje po čitavoj Istri.  "Zaintrigirali smo i neke veće gradove na obali i vjerujemo da možemo svima ponuditi atraktivan koncept gastro manifestacije koja bi mogla pojačati turističku ponudu svake regije. Imamo i nekoliko ponuda izvan Hrvatske koje bi se mogle realizirati već ove zime", otkrivaju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close