GALERIJA: Imanje Kezele pobjednik natjecanja Gastrofej 2014.

Autor: Marta Duić , 05. veljača 2015. u 09:20
Priznanje pobjednicima dodijelila je direktorica Poslovnog dnevnika Andrea Borošić, Foto: Borna Filić / Pixsell

Ovo je poput nagrade za životno djelo, uskliknuo je vlasnik.

Na završnoj svečanosti natjecanja Gastrofej 2014. žiri je proglasio pobjednika ovogodišnjeg natjecanja – seoski turizam Kezele te dodijelio priznanja za sudjelovanje i nagrade svim finalistima.

“Stvarao sam ovo gospodarstvo godinama i za mene je ovo poput nagrade za životno djelo. Kako godine idu, tako ja polako završavam svoju turističku priču, a ovo priznanje je kruna toga”, ushićeno je poručio Dragutin Kezele, ˝senior˝ vlasnik pobjedničkog seoskog imanja. Pod generalnim pokroviteljstvom PBZ-carda te partnera projekta Volkswagen Hrvatska i Belje cilj natjecanja Gastrofeja 2014. bio je pronaći seosko domaćinstvo koje nudi mogućnost održavanja svakodnevnih, ali i višednevnih okupljanja poslovnih ljudi, organiziranih team buildinga, smještaj i opuštenu atmosferu uz bogatu i autohtonu gastronomsku ponudu.

Stručni žiri koji koji čine predsjednik Veljko Barbieri te predstavnici PBZ-carda i Poslovnog dnevnika imao je težak zadatak između 51 prijavljenog odabrati osam finalista.

˝Za promjenu ovogodišnji Gastrofej fokusirao se na seoski turizam. Ovo je bio velik iskorak u promociji tradicije, izvornosti u gastronomiji i vinarstvu˝, poručio je Damir Milinković iz PBZ-carda.

Odabrani finalisti bili su seosko gospodarstvo Ivica i Marica, seoski turizam Kezele,obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kolarić, seosko imanje Lojzekova Hiža, seoski turizam Pirak, seosko imanje Zlatni Klas Otrovanec, agroturizam Jadruhi i obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Skelin.

 


Foto: Borna Filić / Pixsell

Nagrađeni seoski turizam Kezele postoji od 2001.godine, a bez potpore Ministarstva turizma i Zagrebačke županije njihova priča, kažu vlasnici, ne bi bila tako uspješna.

“Kezele je jedan od rijetkih koji godinama sjajno radi, a mi s njim surađujemo te ga podupiremo od 2003.godine. Ovu nagradu pripisujem šarmu njihove obitelji te njihovim karakternim osobinama koje su gosti prepoznali i doista me raduje što će tradiciju nastaviti njihov sin Janko˝, poručila je Vesna Rajković, načelnica u Ministarstvu turizma.

Seoski turizam Kezele svoju ponudu obogaćuje u skladu s potrebama i željama svojih gostiju, a obiteljsku tradiciju i planove za budućnost osmišljava i nastavlja Janko Kezele, ˝junior˝ gazda imanja. “Gastrofej je izvrstan projekt i sjajno je što ste ukomponirali seoski turizam kao potentnu granu turizma u Hrvatskoj. Posebna nam je čast što su i zahtjevniji gosti iz poslovnog svijeta prepoznali našu kvalitetu˝, ponosno tvrdi Janko Kezele.

Ovo gastronomsko nadmetanje na pokazalo je kako je moguće pronaći ugostiteljski i ruralni ambijent koji zadovoljava sve odrednice poslovnog i gastronomskog utočišta. “Pobjednik je jedan, svi ostali su drugi, no presudile su doista nijasne”, poručio je na svečanoj dodjeli priznanja gastro ekspert i spisatelj Veljko Barbieri.

Komentari (2)
Pogledajte sve

To je tek pocetak, dogodine Kezele osvaja Ligu Prvaka.

živio kezele
pofuk

New Report

Close