GALERIJA Diljem svijeta se slavi dan sv. Patrika

Autor: Poslovni.hr , 17. ožujak 2013. u 12:39
Proslava Sv. Patrika u New Yorku (Epa)

Proslava irskog sveca postala je popularna diljem svijeta gdje se slavi uz pjesmu, ples i pivo

Milijuni ljudi diljem svijeta danas u zelenom "outfitu" slavi dan svetog Patrika. Proslava irskog sveca postala je popularna diljem svijeta gdje se slavi uz pjesmu, ples i pivo, javlja Daily Mail.

Slavlju su se tako pridružili i milijuni Amerikanaca koji su proslavu iskoristili za ispijanje velikih količina piva u dvodnevnoj proslavi diljem zemlje.  Kako Večernji list prenosi, u tradicionalne irske boje -zelenu, bijelu i narančastu, osim odraslih i djece, bili su obojani i kućni, ali i limeni ljubimci, . 

Ipak, najmasovnija proslava Dana svetog Patrika održava se u Dublinu u Irskoj, iako je prva održana u Bostonu u SAD-u 1737. godine. Od tada se diljem SAD-a slavi Dan svetog Patrika. Ovogodišnju paradu u New Yorku nije omeo ni snijeg ni niske temperature. Parada je trajala gotovo pet sati s plesačima, bendova, ali i gotovo 750 članova Nacionalne garde. U proslavi je sudjelovao njujorški gradonačelnik Michael Bloomberg kojemu je to posljednja proslava svetog Patrika kao gradonačelnik toga grada.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close