GALERIJA: 6 turističkih destinacija koje su precijenjene

Autor: Poslovni.hr , 22. srpanj 2014. u 11:54
Foto: Thinkstock

Uistinu postoje određene turističke destinacije koje mnogi spominju kao zanimljive, ali zapravo ih treba prekrižiti.

Iako će vam mnogi prijatelji da ih posjetite, već nakon nekoliko dana provedenih tamo, upitat ćete se: "što ja zapravo radim ovdje?"

Uistinu postoje određene turističke destinacije koje mnogi spominju kao zanimljive, ali odnos cijene i sadržaja vrlo često upućuju na sljedeće – precijenjene su.

Business Insider donosi šest destinacija koje možda ne trebate posjetiti:

1. Dubai
Najbolji savjet za posjetitelje Dubaija: ne napuštajte zračnu luku! Vani vas čekaju povremene pustinjske oluje i vrlo malo lokalnih atrakcija. Istina da u Dubaiju možete skijati unutar trgovačkog centra pod velikim vrućinama, ali ako vas zanima skijanje, bolje otiđite na pravu planinu.


Foto: Thinkstock

2. Prag
Prag je zanimljiv po svojoj srednjovjekovnoj arhitekturi i sasvim sigurno lijep grad. Međutim, previše ljudi je toga svjesno, pa je u pravilu prenapučen turistima. Grad je i veliko je okupljalište džeparoša raznih vrsta i zato posebno trebate paziti na svoje novčanike. Osim toga, u Pragu možete očekivati i prometne kazne koje nisu službeno ovjerene.


Foto: Thinkstock

3. Aspen
Prema Brianu Pennyju (blogeru koji piše o štednji na putovanjima), američki Aspen je najprecjenjenije mjesto koje je ikad posjetio. Parking je užasno skup, gužva je neizdržljiva, a cijene restorana i hotela su pretjerane. Stoga Penny predlaže gradove u blizini: Carbondale, Glenwood Springs i Redstone.


Foto: Thinkstock

4. Cancun
"Turistički pretrpano mjesto". Tako je o meksičkom Cancunu pisao Bob Diener, suosnivač poznate turističke tražilice Getaroom.com-a. Cancun je razvijen upravo s ciljem da namami turiste, a prije 1970. godine lokalne stanovnike mogli ste nabrojati na prste jedne ruke. Umjesto Cancuna, Diener predlaže posjet Tulumu na južnoj obali Cancuna ili gradu Chichen Itzi koji je također blizu.

Foto: Thinkstock

5. Bali
Glavno je pitanje: što raditi na Baliju? Možete slušati lokalne glazbene sastave, pogledati Hindu parade, suosjećati s izgladnjenim psima…. Pitanje je što poslije?


Foto: Thinkstock

6. Key West
"Putnički bloger" Marcus Orbe tvrdi da je Key West u Floridi danas prenapučeno mjesto s jeftinim suvenirnicama i svim ostalim što posjetiteljima ne pruža osamu za relaksaciju. Mjesto je nakrcano i brodskim putnicima, a duga vožnja od Miamija ne pruža ništa posebno za vidjeti.


Foto: Thinkstock

Komentirajte prvi

New Report

Close