‘Fusion’ hrana u restoranu Bocca Marai

Autor: Darija Vranešić Bender , 22. travanj 2010. u 22:00

Ponuda ekstravagantne hrane još na razini pokušaja

Nekada posve neprivlačna prodavaonica autoguma u Miramarskoj ulici prije nekoliko mjeseci postala je moderan restoran visoke kuhinje – Bocca Marai. U vlasništvu je dvojca koji je približno petnaest godina vodio restoran Atlanta, a potom i uspješni Mano. Zatvaranjem Atlante klijentela tog restorana djelomično se preorijentirala na Boccu Marai koji je zadržao ponudu Atlante, ali i uveo novitete inovativne visoke kuhinje.

Prostor je moderno uređen s nekoliko zasebnih cjelina i VIP galerijom. Vikendom uvečer dio galerije se pretvara u “jazz”-pozornicu. Tijekom dana u restoranu Bocca Marai okupljaju se osobe iz javnoga života i poslovnjaci, a zamisao je vlasnika da se profilira kao restoran za večernje izlaske. Tradicionalnoj mediteranskoj ponudi Atlante pridružena su ekstravagantna jela poput rižota s prepeličjim jajima, tempure od brancina ili bikovog repa s citrusom. Porcije tih jela su malene, cijene visoke, a prema našoj procjeni okusi bi mogli biti rafiniraniji. Bolje je držati se provjerenih klasičnih specijaliteta u čiju smo se izvrsnost uvjerili još u Atlanti, poput rižota ili domaće tjestenine s tartufima, škampima ili jednostavnog bifteka i svježe ribe. Izbor vina je odličan, ponuda šampanjaca i pjenušaca solidna te je velik izbor vina na čaše.

Opći dojam: pokušaj elitnog restorana koji zahtijeva još rafiniranja
Adresa: Miramarska 22, Zagreb, 01/6170-207
Kapacitet: stotinjak osoba
Radno vrijeme: 12 – 23
Specijaliziran za: mediteransku i ‘’fusion’’ kuhinju

Komentirajte prvi

New Report

Close