Franck predstavlja mobilnu kavanu

Autor: Poslovni dnevnik , 16. lipanj 2016. u 09:01
Dizajn modularnog Franck Pop-Upa potpisuje produkt dizajnerica Draga Komparak

Dizajn modularnog Franck Pop-Upa potpisuje produkt dizajnerica Draga Komparak, a premijerno će se predstaviti u sklopu Design Districta Zagreb od 16. do 19. lipnja.

Croatian Design Superstore, organizator festivala Design District Zagreb, u suradnji s Franckom osmislio je koncept funkcionalne, mobilne stanice za pripremu i posluživanje kave i čaja koji će javnosti približiti identitet Franckove tvornice i gotovo 125 godina povijesti proizvodnje i kulture kave.

Dizajn modularnog Franck Pop-Upa potpisuje produkt dizajnerica Draga Komparak, a  premijerno će se predstaviti u sklopu Design Districta Zagreb od 16. do 19. lipnja. Proizvodni kompleks Francka u Vodovodnoj ulici otvoren je 1892. kao jedan od prvih velikih pogona prehrambene industrije u Hrvatskoj. Franckova tvornica sagrađena je prema nacrtima arhitekta Kune Waidmanna i danas predstavlja reprezentativan primjer zagrebačke industrijske arhitekture i dizajna.

U suradnji s Croatian Design Superstoreom, Franck je angažirao modnu dizajnericu Ivanu Čuljak koja je osmislila dizajn višefunkcionalne pregače za Franckove bariste. "Konceptualno rješenje Franck Pop-Up mobilne stanice osmišljeno je tako da odražava stoljetnu tradiciju te suvremeni duh i inovativno usmjerenje Francka. Suradnja s Design Districtom Zagreb dio je naše dugoročne strategije kojom pružamo podršku hrvatskom dizajnu i obrtničkoj proizvodnji, ali i vrijednim projektima koji pridonose daljnjem razvoju kvalitetne turističke i ugostiteljske ponude", istaknuo je Kristijan Gregorić, direktor marketinga i razvoja Francka.

Komentirajte prvi

New Report

Close