FOTO: Utrka ubrzanja Brzi i žestoki stiže na zagrebačke ceste

Autor: Poslovni.hr , 23. svibanj 2016. u 12:56
Foto: foto press

Bit će to prvi put da se utrka ovakve vrste održava na prometnicama glavnog grada.

Manje od dva tjedna dijeli Zagreb od najvećeg auto-moto spektakla u regiji – Utrke ubrzanja Brzi i žestoki powered by CIAK Auto. Najbrži automobili iz cijele regije pokazat će snagu svojih motora 4. i 5. lipnja 2016. godine na stazi duljine 402 metra, a osim uzbudljive utrke posjetitelje očekuje i natjecanje u jačini decibela automobilskih audio sustava, izbor Street Style za posebno tunirane automobile, koncert grupe Vatra te brojni drugi popratni sadržaji.

Bit će to prvi put da se utrka ovakve vrste održava na prometnicama glavnog grada, na Aveniju Dubrovnik, dovodi je Dario Ljubičić, predsjednik AK Brzina, uz podršku Grada Zagreba kao suorganizatora. Na ideju da se utrka održi baš tu došla je spontano – kako se Avenija Dubrovnik ponovno preuređuje, Brzi i žestoki poželjeli su među prvima isprobati kvalitetu novoga asfalta.

Prvu sam utrku, zajedno s članovima kluba AK Brzina, organizirao 2011. godine u Velikoj Gorici i ta je utrka bila jedna od najbolje organiziranih utrka na ovim prostorima po ocjeni novinara, posjetitelja i natjecatelja. Otad nismo preskočili niti jednu godinu, a svake se trudimo dodatno podići razinu organizacije. Ove smo godine dobili dozvolu da utrku napravimo u Zagrebu na Aveniji Dubrovnik što će biti velika odskočna daska za nas, ali i za cijeli auto i moto sport. To je ujedno i velika odgovornost jer želimo opravdati povjerenje koje nam je ukazao Grad Zagreb. Posebno nas veseli činjenica što je ostalo još nešto manje od dva tjedna do utrke kakva dosad nikad nije održana u jednom glavnom gradu neke države“, izjavio je Dario Ljubičić i zahvalio Gradu Zagrebu, TZ grada Zagreba te svim partnerima i suradnicima na podršci i vjerovanju u projekt koji će hrvatskoj metropoli priuštiti spektakl kakav se dosad mogao vidjeti samo na filmskom platnu.

Utrka ubrzanja Brzi i žestoki natjecanje je vozača podijeljenih u grupe po vremenskim klasama, a izvodi se tako da stazi duljine četvrt milje (402 metra) pristupaju po dva natjecatelja, a pobjednik je onaj koji je prođe u kraćem roku. U utrci će sudjelovati oko 300 sudionika iz Austrije, Mađarske, Srbije, Slovenije, BiH i drugih zemalja regije, a ovisno o tome jesu li profesionalci ili amateri, natjecat će se u profesionalnoj kategoriji Pro Race koja se boduje za Prvenstvo grada Zagreba i regiju Sjever, odnosno u amaterskoj kategoriji Street Tuning, u kojoj mogu sudjelovati svi koji imaju vozačku dozvolu i automobil kojim mogu u 16 sekundi preći 402 metra. Organizatori očekuju više od 20.000 posjetitelja kojima pripremaju brojna iznenađenja i sadržaje, a u utrkivanju će se moći okušati čak i oni najmlađi. Na rasporedu je, naime, i utrka električnih karting automobila za djecu od 7 i 8 godina, a one najbrže očekuje pobjednički pehar. Posebnu će pažnju zasigurno privući Street Style, statično natjecanje u kojem će posjetitelji ocjenjivati vizualni tuning automobila, uređenje eksterijera i interijera, prostora motora, ugrađene multimedije te naposljetku ukupni dojam. Ukratko, Street Style ocjenjuje „nabrijanost“ karoserija i unutrašnjih performansi automobila. Program će obogatiti i natjecanje u jačini decibela, DB – Brzi i žestoki, koje će okupiti one zainteresirane za vrhunske audio sustave u limenim ljubimcima. Mjerit će se snaga audio sustava u decibelima, pobjednici znaju doseći jačinu veću od impresivnih 155 dB, glasniju i od zvuka zrakoplova, koji pri polijetanju postiže jačinu zvuka od 130 dB.

Dnevne ulaznice za Utrku ubrzanja Brzi i žestoki powered by CIAK Auto moći će se kupiti po cijeni od 20 kuna, a ona subotnja uključuje i koncert grupe Vatra. Za djecu do 12 godina ulaz je slobodan.

Više informacija o Utrci ubrzanja Brzi i žestoki powered by CIAK Auto, službeni pravilnik Utrke te prometne obavijesti, mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici utrke.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Do nedjelje traje Floraart sajam cvijeća koji računa na isto parkiralište za posjetioce. Grad Zagreb i TZ nisu baš dobro računali.

New Report

Close