FOTO: Otvorenje zadarskog Adventa – Zadar uz bok Zagrebu

Autor: Majda Mikulandra , 25. studeni 2017. u 11:52
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Dugo nakon što je svjetlosnim spektaklom vatrenih iskrica i vatrometom s Kapetanove kule zaključen program otvaranja ovogodišnjeg ‘Adventa u Zadru’, nije se stišala blagdanska euforija.

Oko deset tisuća Zadrana sinoć je popunilo prostor Trga Petra Zoranića i Trga Pet bunara uživajući u šarenilu i blještavilu, adventskom programu, kao i raskošnoj ponudi popularnih adventskih kućica. Bio je to dosad neviđeni adventski spektakl u Zadru, koji je, mnogi kažu daleko nadmašio sva dosadašnja izdanja i stao uz bok Adventu u Zagrebu. Najmasovnije zadarsko adventsko otvaranje, u organizaciji Večernjeg lista svoj vrhunac je doživjelo koncertom Ivana Zaka. Iako je počeo nešto iza osam sati, već sat ranije nije se fizički moglo proći zadarskim trgovima, a kada je koncert počeo – euforija!

„Što reći? Vidjeli ste sve, ovakva energija i koncertna euforija učinili su da mi je dva sata koncerta prošlo kao dvadeset minuta. Prekrasna večer u prekrasnom gradu“, nije krio oduševljenje popularni pjevač. Mlađa publika bila je u transu; natiskali su se uz prostor bine i pjevali sa Zakom od prve pjesme.

„Moja je veza sa Zadrom neraskidiva i posebna. Publika me nosila od prve pjesme. Bio sam i prošle godine u Zadru, ali ovo je bilo nešto posebno. Prava čarolija“, sipao je lijepe dojmove Zak, ali komplimente su za događaj dijelili i Zadrani.

„Stvarno je bilo super. Došli smo prvi put na program Adventa ove godine, jer me kćerka nagovorila. Sada mi je drago, stvarno smo uživale. Pratit ćemo adventska događanja i dalje, onoliko koliko nam obiteljske obaveze dopuste“, kazala nam je gospođa Marina Novoselac koja je u društvu kćerke Karle pratila program uz samu binu. Nije trebalo pitati zašto. „Zbog Zaka“, dodala je Karla.

Nije samo mlada Karla uživala; svatko je sinoć nešto pronašao za svoj gušt. Kućice su ponudile obilje kuhanih kobasica, fritula po domaćoj recepturi, rum-punča, kuhanog vina, alkoholnih i bezalkoholnih napitaka te domaće slastice sa svakog kantuna. Ozračje je bilo vrhunsko, blagdansko i pozitivno – kao da se energija i radost blagdana prelila na trgove. Zagrijavanje je počelo nešto iza 18 sa popularnim i sjajnim zadarskim animatorom i zabavljačem Igorom Jelenićem Totom koji je s bine u društvu zadarskih mališana podizao temperaturu ionako vruće večeri, a potom se dogodila adventska fešta, koncert i vatromet kakve Zadar ne pamti.

Danas se adventski program nastavio au jutarnjim satima za djecu,  u 20 sati kulminirt ce koncertom jastrebarskih “Begina”.

Web: www.advent.zadar.travel                        

Facebook: Advent u Zadru – Đir po gradu                 

Instagram: Like Zadar

 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close