FOTO: U IKEA-u stigla glamurozna ograničena kolekcija londonske dizajnerice

Autor: Poslovni.hr , 01. travanj 2016. u 13:10
FOTO: PRESS

Kolekcija GILTIG rezultat je suradnje s londonskom dizajnericom muške odjeće Katie Eary, a radi se o prvoj u nizu suradnji tvrtke IKEA i modnih dizajnera.

Kolekcija je bazirana na digitalno tiskanim uzorcima, a sastoji se od tekstila za dom i otkačenog posuđa upadljivih i živahnih motiva.

„Kolekcijom GILTIG, IKEA je zakoračila na posve nov teritorij. Riječ je o prvoj u nizu IKEA kolekcija nastalih u suradnji s modnim dizajnerima koje nam omogućuju istraživanje novih načina razmišljanja. Modni dizajneri stalno iznova promišljaju sebe i svoj rad, a navikli su biti predvodnicima u razvoju boja i oblika. Zato od njih možemo mnogo naučiti o bojama, printevima, uzorcima i oblicima“, pojasnio je suradnju Henrik Most, kreativni voditelj u kompaniji IKEA of Sweden koja se bavi razvojem i dizajnom IKEA asortimana.

Prilikom stvaranja kolekcije GILTIG, Katie Eary i tvrtka IKEA vodili su se mišlju kako samo jedna stvar može promijeniti čitavu prostoriju, ako je dovoljno upečatljiva.

„Lijepi dom ne znači imati puno stvari koje upadaju u oči, već imati one koje odražavaju vašu osobnost. Ulaskom u nečiji dom, zapravo kročite u vlasnikov um“, objašnjava Katie svoju motivaciju za suradnju s IKEA dizajnerima.

Kao dizajnerica muške odjeće, Katie uvijek pomiče granice i istražuje nove načine korištenja jedinstvenih uzoraka i kombinacija boja koje joj omogućuje digitalni tisak. Stoga je i GILTIG kolekcija bazirana na digitalnom tisku, a inspirirana je ludom noćnom zabavom koja će tijekom proljetnih dana unijeti djelić živosti u svačiji dom. Kolekciju možete pogledati u robnoj kući IKEA Zagreb, a sastoji se od tanjura, šalica, zdjela, svjetiljki, presvlaka za jastuke, kuhinjskih krpa, pregača, pamučnih torbi (i još mnogo toga) s dominantnim motivom ribe i žarkih boja.  

Komentirajte prvi

New Report

Close