Losos lagano posolite, pospite svježe mljevenim paprom i ostavite sa strane.
Za umak, na maslinovo ulje dodajte protisnuti češnjak, zatim vino i kad malo iskuha ulijte vrhnje za kuhanje. Dodajte ljupčac, peršin, sol te pustite da kuha 5 minuta. Maknite umak s vatre i uz pomoć pjenjače postepeno umiješajte hladan maslac narezan na listiće. Na zagrijanu tavu stavite maslac da se zagrije i na njega stavite odreske lososa. Popecite ga sa svih strana.
Sastojci (za 4 osobe): 4 odreska lososa (600 g), sol, Vegeta Maestro crni papar, 50 g maslaca
Umak: 1 žlica maslinova ulja, 1 češanj češnjaka, 100 ml bijelog vina, 100 ml vrhnja za kuhanje, ½ žličice Vegeta Maestro ljupčaca, 1 žlica Vegeta Maestro peršina, sol, 100 g maslaca, 200 g zelenih šparoga
POSLUŽIVANJE: Losos poslužite sa šparogama i aromatičnim umakom.
SAVJET: Šparoge skuhajte tako da u posoljenu vodu dodajte šećer i stavite kuhati očišćene cijele šparoge (s vrhovima prema gore tako da vire iz vode). Pazite da se šparoge ne prekuhaju i ostanu hrskave.
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE