Etno park, nova lokacija za odmor nadomak Zagreba

Autor: Marta Duić , 13. travanj 2017. u 22:01
Svega 11 kilometara od centra Zagreba u Maloj Mlaki smješten je Etno park

Povijest, kultura i komponente modernog vremena spojene su u novu turističku destinaciju, Etno Parku u Maloj Mlaki.

Etno Park, nova destinacija za izletnike i zaljubljenike u prirodu, smjestio se  u  neposrednoj  blizini  grada  Zagreba. Ovo mirno mjesto pruža bijeg je u neka prošla vremena uz doživljaj povijesti  hrvatskih  krajeva. Nova destinacija cilja na razne profile posjetitelja, bilo da je riječ o nekoj posebnoj prigodi ili pak bezbrižnom izletu. 

Dašak davnina
Rasprostranjen  na  čak  40.000 metara kvadratnih Etno park nalazi se u mjestu Mala Mlaka, samo jedanaest kilometara od centra Zagreba. Također, Etno park blizu je i nove zračne luke pa  će bi  ovog  ljeta  u  suradnji  s  turističkim agencijama mogao postati nova "stanica" za turiste prilikom posjeta Zagrebu. Već na samom ulasku u park je turopoljski čardak nazvan "Zbirka  sjećanja",  star  105  godina. Čardak je izvorno  bio  smješten  u  srcu  hrvatskog  Turopolja  – selu Mraclin no, u složenoj akciji kustosa, povjesničara i vještini građevinara preseljen je u Etno park.  

Tamo je u potpunosti obnovljen i vraćen u prvobitno stanje. Čardak je prepun  unikatnog  namještaja iz različitih povijesnih stilova. Alt Deutsch spavaća soba  pripada razdoblju renesanse, izrađena je 1800 godine. Secesijska blagovaona zagrebačke je izrade iz 1920.godine. Ormar biblioteka pripada neobaroku, a izrađen je davne 1860. godine. Čardak je prepun detalja kroz koje nam odaje bogatu i inspirativnu povijest prožetu kroz unutarnji prostor. 

Oživljavanje povijesti
Tik  do  njega  nalazi  se  ljetnikovac s kojeg puca pogled na Zagreb i Medvednicu. Šetnjom kroz park dolazi se do  voćnjaka  koji  je  dom za čak osamsto nasada raznolikog voća.

Povijesna  i  kulturna ponuda ovog mjesta nadopunjena je  dahom  današnjeg vremena. Moderna staklena instalacija u sklopu imanja jedan je do primjera.  Ovaj novi i jedinstveni koncept organizacije raznih  događaja poput vjenčanja, u Etno parku će po prvi puta zaživjeti u Hrvatskoj, poručuju  partneri  na projektu Etno parka Zagreb –  agencija Ballroom Croatia, Favory, Sajam '99 i Prolight. Računaju da će, s obzirom na osjetan porast broja turista u glavnome gradu, ova lokacija pridonijeti još većoj atraktivnosti Zagreba i okolice kao turističke destinacije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close