Estradnjaci, političari i sportaši pomogli prikupiti 800.000 kn

Autor: Agencija VLM , 17. studeni 2012. u 13:00
PXL

Na telefone su se građanima javljali J. Kosor, Maja Šuput, Ana Marija Asanović….

Gotovo osam stotina tisuća kuna prikupljeno je za male Palčiće sinoć na humanitarnom  koncertu "Uz nas niste sami"  koji je održan u KC Dražen Petrović. Akciji su se odazvale brojne zvijezde domaće estrade, ali i osobe iz političkog života. Na telefone građana tako se javljala i bivša premijerka i šefica Jadrana Kosor, a za glazbeni spektakl pobrinula se Colonia, Đani Stipaničev, Shorty….

U sklopu akcije "Palčić gore" Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići", kojoj je medijsku potporu u 2012. godini pružio HRT, do sada je prikupljeno gotovo dva milijuna kuna, točnije 1.970.796kn.

Na koncertu je sinoć telefonskim pozivima i donacijom sredstava za riječku i osječku bolnicu prikupljeno točno 790.796kn. I sljedećeg tjedna očekuju se i brojne uplate na žiro račun akcije "Palčić gore", koja se nastavlja sve do kraja 2013. godine, a ima za cilj, medicinskom opremom za pomoć prijevremeno rođenoj djeci, opremiti sva rodilišta u RH.

Uključili se i nogometaši

Povodom Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju riječka podružnica Udruge roditelja prijevremeno rođene djece Palčić organizirala je na riječkom Kortu akciju "Palčić gore". Na štandu ispred riječke pošte tijekom dana prikupljaju se dobrovoljni prilozi za nabavku medicinske opreme nužne za preživljavanje nedonoščadi u Zavodu za neonatologiju KBC-a Rijeka. Ovu su vrijednu akciju podržali i riječki nogometaši Josip Brezovec, Leon Benko, Kristijan Čaval, tim menadžer Rade Ljepojević i trener Elvis Scoria.

Komentirajte prvi

New Report

Close