Egzotični okusi Kariba u srcu Istre

Autor: Lidija Šeatović , 29. ožujak 2012. u 22:00

Gastronomskim karipskim specijalitetima ovoga vikenda završava ovogodišnji peti ciklus “Vikend svjetskih kuhinja” u Rovinju. Chef Radovan Blagić i njegov tim ovoga će vikenda za goste hotela Adriatic prema originalnim recepturama pripremiti zanimljive specijalitete. Predjela će sačinjavati pržene pite s mljevenim mesom, prženo ljuto tijesto punjeno slanutkom i krastavcem, pržene riblje krokete s karipskim koktel-umakom, gvajansku gustu juhu od kukuruza i krumpira te gustu juhu od ribe i povrća začinjenu rumom.

Za glavno jelo gosti će moći birati između Dominican La Bandere – pirjane junetine, graha i riže; Trinidad and Tobago Pelaua – karamelizirane pirjane piletine s povrćem i rižom, Cuba Enchilade de Cameronesa – sotiranih kozica u umaku od rajčice i riža, Puerto Rico Carne Guisada – ljutog ragua od junetine s rižom i Jamaica Jerk Chickena – ljuto marinirane piletine sa žara s grahom i rižom. Karipski desert sastojat će se od kolača od slatkoga krumpira i banane, svježe rezanog voća s rumom i prženih kolačića umočenih u sirup s kardamonom. Od pića će gostima biti ponuđeni poznati karipski kokteli – Cuba Libre, Mohito i Jamaican Captian Morgan Rum. Večera započinje u 18 sati, a rezervacije su moguće telefonom 052/803-510. Za sve one koji se nakon večere odluče prenoćiti u hotelu Adriatic kreirana je posebna ponuda koja uključuje konzumaciju jela ponuđenih na meniju svjetskih kuhinja u visini od 160 kn i noćenje u dvokrevetnoj sobi (www.maistra.hr/Ponuda/Posebna_ponuda?newsId=86).

Komentirajte prvi

New Report

Close