DUUDI nudi 8 milijuna kuna za procjenu nekretnina

Autor: Marija Brnić , 09. veljača 2014. u 22:00
Mladen Pejnović, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom/P. Macek/PIXSELL

U 2013. DUUDI je za plaće izdvajao 5,5 milijuna kuna, a u ovoj je godini ta stavka dva i pol puta veća.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom konačno zaživljava – nedavno je oglasio poziv tvrtkama za 8 milijuna kuna vrijedne četverogodišnje poslove procjene vrijednosti nekretnina RH, a upravo je krenuo i u potragu za radnicima na neodređeno vrijeme.

Do kraja tjedna otvoren je javni natječaj za 47 visokoobrazovanih djelatnika, uglavnom pravnika ili ekonomista, uz obavezno znanje engleskog, njemačkog, ruskog ili španjolskog jezika, te četiri godine iskustva na odgovarajućim poslovima. Novi zaposlenici DUUDI-ja traže se za popunjavanje niza službi, od glavnog tajništva, sektora za strategiju i plan upravljanja državnom imovinom, do odjela registra imovine i nadzora upravljanja imovinom te za upravljanje strateškim poduzećima za koja će se ustrojiti odjel predlaganja članova skupština, nadzornih odbora i uprava. Kadrovsko pojačanje traži se i za poslove upravljanja nekretninama, s time da će se uz stanove i zemljišta baviti i infrastrukturom, obnovljivim izvorima energije i eksploatacijom mineralnih sirovina.

DUUDI, osnovan prije dvije godine, dugo se ustrojavao. Tek je potkraj prošle godine s gašenjem Agencije za upravljanje državnom imovinom počeo preuzimati dio njezinih kadrova. Kako je potvđeno u DUUDI-ju, uz predstojnika Mladena Pejnovića, koji je državni dužnosnik, Ured je imao 6 zaposlenih, da bi potom preuzeo 53 zaposlenika iz AUDIO-a, a po dva su uzeli premještajem unutar državne službe ili po "revolving door" modelu. Ukupno ih je u ovom trenutku 63, a budu li popunjena sva radna mjesta za koje je oglašen natječaj, DUUDI-ju
će nedostajati još 5 radnika do predviđenih 115.

Što se financiranja tiče, u ovogodišnjem proračunu novac za plaće planiran je u skladu s brojem predviđenim uredbom o ustrojstvu. U DUUDI-ju kažu da prijem novih službenika neće zahtijevati rebalans. U 2013. DUUDI je za plaće izdvajao 5,5 milijuna kuna, a u ovoj je godini ta stavka dva i pol puta veća, 13,4 milijuna kuna.

Najavili tužbe

Bivši radnici nezadovoljni

Bivši zaposlenici AUDIO-a, iz kojega je njih 60 završilo kao tehnološki višak na burzi ili u prijevremenoj mirovini, najavljuju zbog aktualnog oglasa pokretanje tužbi protiv države. Dio je nezadovoljan jer su prebačeni u državne službenike na niže plaće i bez nastavka radnih prava.

Komentari (5)
Pogledajte sve

a koliku će proviziju za to dobiti bivši omladinac i skojevac pejnović


koliko je njih već dosad othranjeno i stasalo na državnoj DUUDI, konačno smo nakon HFP, AUDIO, dobili odgovarajući naziv za isisavanje državne imovine

Jes, brale.
Ispred DUDIja ujutro, za kasnije ne znam,gužva.
Vani su po cesti, sačekuju se mušterije, tko je kome mušterija to samo oni znaju. Pa i red je tako, dragog gosta dočekaš ispred ulaznih vrata, širinu svoje duše pokažeš i pristupačnost.
Svi se ispod oka pogledavaju, šapću, jer ipak su to državna posla, nemože se sve na sav glas.
Pa onda neki u kafić, a neki tko zna gdje.
U kancelariju ne možeš, to je nekako previše službeno.

koliko je njih već dosad othranjeno i stasalo na državnoj DUUDI, konačno smo nakon HFP, AUDIO, dobili odgovarajući naziv za isisavanje državne imovine

Bitno je da se zapošljavaju stručnjaci ….. odma je lakše

New Report

Close