Dolazi čak 50 novih ili redizajniranih automobila

Autor: Sandra Mikulčić/VL , 23. siječanj 2014. u 22:01
Alfa će u Hrvatsku dovesti novu Giuliettu

Opel donosi tri noviteta: Merivu, Adam Rocks te pred kraj godine novu Corsu. Volkswagen ih donosi još više: Polo, Golf i Jettu te Scirocco i Touareg.

Više od 50 novih ili redizajniranih modela te novih karoserijskih izvedbi u Hrvatsku će stići tijekom iduće godine, pa je jasno da će 2014. godina biti zanimljiva.

Od prosječnom Hrvatu dostupnijih modela, vrijedi istaknuti novu generaciju Nissanove crossover braće – modele Qashqai i X-trail. Novi Qashqai do hrvatskih bi prodajnih salona trebao stići tijekom ožujka, dok se X-trail očekuje u srpnju. U veljači Honda očekuje dolazak Civic Tourera, a Alfa Romeo novu Giuliettu. Veljača je važna i Seatu i to zbog dolaska novog Leona ST, dok Leon Cupra stiže u travnju.Pored redizajnirane Elantre , Hyundaiju u veljači stiže novi i10. U istom segmentu Suzukiju bi do kraja ljeta trebala doći nova generacija modela Alto. Veljača je posebno označena i u Peugeotovu kalendaru, jer tada u Hrvatsku dolaze RCZ R, redizajnirani 3008 i 5008. Sredinom godine očekuje se 308 SW, a u drugoj polovini 2014. trebao bi doći i model 108.Opelu u siječnju ili veljači stiže redizajnirana Meriva, a u ožujku Adam Rocks.

Najznačajniji novitet stiže potkraj godine – nova Corsa. Citroënov najvažniji novitet je crossover Cactus, koji se očekuje u rujnu. Najavljeni su i novi Euro 6 motori: e-THP 110 i 130 te BlueHDi 100, 120, 130 i 180.Škoda će u siječnju ponuditi redizajnirani Yeti, dok u rujnu stiže Octavia Combi Scout. Dacia u siječnju lansira novi Logan, Renault kreće s prodajom redizajniranog Meganea. U siječnju će ponuditi i ograničnenu seriju Clia – Techno Feel. Tijekom ožujka očekuje se početak prodaje ograničene serije Clia RS Monaco GP i redizajniranog Megana CC te novog Megana Generationa. U lipnju će, pak, Renault predstaviti ograničenu seriju Captura – Helly Hansen.

Najzanimljivija novost, novi Twingo, obilježit će rujan, a potkraj godine stižu nove faze gospodarskih modela Trafica i Mastera. Volkswagen također očekuje više noviteta. U Hrvatsku u svibnju stiže novi Polo, u srpnju Golf Sportsvan, a u studenome nova Jetta. Redizajnirani Scirocco očekuje se u rujnu, a osvježeni Touareg u listopadu.Fordu u zadnjem kvartalu 2014. stiže redizajnirani Focus, a u prvom novi Transit Courier. Prvi kvartal bitan je i zbog dolaska novog Infinitija Q50. Tijekom lipnja Jeepu stiže novi Cherokee, a u listopadu novi SUV B segmenta. Fiatu u rujnu dolazi model 500X. Toyota će u ožujku Verso upotpuniti s novim 1,6 dizelašem. U kolovozu im stiže novi Aygo, a u rujnu redizajnirani Yaris. Subaru u lipnju očekuje najnoviju verziju modela STI, a do kraja godine i Forester Boxer Diesel CVT. 

Premium

Modeli stižu kao na tekućoj vrpci
Audiju početkom 2014. stižu S8, A3 Cabriolet, S3 limuzina, a kasnije S1, A7 u rujnu, TT Coupé i dotjerani A6. BMW očekuje Seriju 4 Cabrio i Seriju 2 Coupe i BMW X4. Mercedesova dva glavna noviteta GLA i C-klasa dolaze u ožujku, a očekuju i CLA 250 Sport S-klasu coupe te redizajn B-klase. Volvu ne stižu novi modeli – novi XC90 očekuje se tek 2015. – ali će već u siječnju predstaviti nove 4-cilindrične dizelske i benzinske motore s novim 8-stupanjskim mjenjačem.

Nissan Qashqai
Jedan od najiščekivanijih noviteta u 2014. godini je druga generacija popularnog Nissanova crossovera Qashqaija koja dolazi već u ožujku. U srpnju stiže novi X-Trail.

Citroen Cactus
Citroenov najbitniji novitet u idućoj godini je kompaktni crossover Cactus, čija je konceptna izvedba (na slici) predstavljena na više autosalona. U Hrvatsku dolazi u rujnu.

Infiniti q50
Nissanov luksuzni brend u 2014. godini napada europsko tržište limuzinom srednje klase Q50. Japanci ciljaju na kupce BMW Serije 3, Mercedes C-klase i Audija A4.

Honda Civic tourer
Karavanska izvedba jednog od najprostranijih kompakata neće razočarati. U prtljažnik stane 624 litre, što je više čak i od kraljice prostranosti kompaktne klase Octavije.

Mini
Nova, treća generacija legendarnog Minija od kada je u BMW-ovu vlasništvu, dolazi u ožujku. Unatoč nikad većim dimenzijama, užitak u go-kart osjećaju vožnje neće izostati.

Bmw x4
Kao umanjena verzija vrlo uspješnog modela X6, koji je spojio klasu terenaca i kupea, iduće će godine BMW ponuditi model X4, na bazi SUV-a X3.

Audi a3 cabrio
Početkom proljeća s prvim toplijim danima u Hrvatsku stiže novi Audi A3 Cabrio s mekanim sklopivim krovom koji se skida za 18 sekundi.

Chevrolet Corvette
U Chevroletove europske salone tijekom proljeća stiže Corvette u kabriolet izvedbi. S obzirom na to da se ta marka povlači iz Europe, u Hrvatskoj se noviteti ne očekuju.

Komentirajte prvi

New Report

Close