Dobila, pa izgubila: Ostala bez novca jer je na društvenoj mreži podijelila fotografiju dobitnog listića

Autor: Poslovni.hr , 21. siječanj 2019. u 15:07
Arhivska fotografija: Davor Puklavec / Pixsell

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Umaška je policija zaprimila prijavu 27-godišnjakinje koja je ostala bez više stotina kuna jer je netko drugi podignuo njezin dobitak na sportskom klađenju.

Djevojka je 17. siječnja, nakon što je doznala da je ostvarila dobitak, na društvenoj mreži objavila fotografiju dobitnog listića, no potom ga nije mogla unovčiti. Doznala je, naime, da je netko već prije nje podignuo dobitak.

– Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem, a Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni koje informacije i fotografije objavljuju na društvenim mrežama. Osim što na društvenim mrežama ne bi trebali objavljivati svoje osobne podatke i fotografije dokumenata, ne bi trebali objavljivati ni fotografije dobitnih listića.U ovakvim slučajevima počinitelj s pomoću računala na internetskoj stranici kladionice može upisati vaš broj listića i kȏd te na svoj korisnički račun isplatiti dobitni iznos. Budite oprezni prilikom objave informacija na društvenim mrežama, a ako postanete žrtva kaznenog djela, obavijestite o tome policiju – kažu u policiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close