Dječja igra inspiracija za poslovni pothvat

Autor: Marta Duić , 21. listopad 2016. u 14:56
O djeci u igraonici brine ukupno osam stalnih animatorica/FOTOLIA, PD

Poduzetnica Iva Krmpotić Urbić pokrenula je Happy rođendanicu gdje djeca mogu slaviti od prvog do 12 rođendana.

Središte Zagreba, točnije Martićeva ulica od bogatija je za još jedan prostor namijenjen najmlađima. Riječ je o Happy igraonici, prvoj rođendaonica za bebe i djecu jasličke dobi u Hrvatskoj. Iza ovog poslovnog projekta stoji poduzetnica Iva Krmpotić Urbić.

"Obilazeći raznorazne igraonice sa svojom djecom i nailazeći na problem da starije dijete može ostati na rođendanu, a mlađe je ili premalo ili ne želi ostati samo, te da nema prostora koji je prilagođen i bebama i većoj djeci, došla sam na ideju napraviti mjesto za sve uzraste˝, pojasnila je Iva Krmpotić Urbić. Happy rođendanica je mjesto gdje se može slaviti od prvog do 12 rođendana, od kojih neke tematske rođendane rade i u suradnji s raznim udrugama. Na rođendanima mogu biti i manja djeca, dok mališani od šest mjeseci života, mogu koristiti i uživati prostor "soft play" igraonice. Cilj im je, kako kaže Krmpotić Urbić, ponuditi različite tipove rođendana kako bi djeca rado svake godine slavila kod njih, uz odabir neke druge teme.

 

Krmpotić Urbić

Na ideju sam došla jer sam sa svojom djecom nailazila na problem da starije dijete može ostati na rođendanu, a mlađe je premalo.

"Nedavno smo pokrenuli projekt Happy igra koju ćemo nastaviti razvijati. Primjerice, želite vidjeti 10 dragih prijateljica ili prijatelja sa svojom djecom i nemate kuda smjestiti cca 20-25 osoba u stan. Onda dogovarate kod nas Happy igru na dva ili tri sata, donesete što želite za jesti i piti, može se naručiti catering, a mi dajemo dvije animatorice koje se igraju s djecom ili vode zajedničke igre za roditelje i djecu. Trenutno smo s tom ponudom i dio projekta Udruge za ravnopravno roditeljstvo: Igranje s tatama", kaže Krmpotić Urbić.  

Cijela igraonica prostire se na 100 metara kvadratnih, a prostori za igru su na podu i zidu obloženi strunjačama kako bi sve bilo što sigurnije za dječju igru. Za one najmanje imaju bazen s lopticama, razne provlačilice i igračke. "Cijeli prostor je prenamijenjen i uređen upravo za igraonicu, u čemu mi je pomogla moja prijateljica arhitektica, a samu opremu po mjeri je radila jedna tvrtka iz inozemstva. Roditelji se također vole kod nas poigrati, mame i tate zaplesati, Happy doživljavaju kao obiteljsku rođendaonicu/igraonicu, jer mogu doći s djecom svih uzrasta i dobro se zabaviti kao da su u svom dnevnom boravku.

Cilj nam je privući što više roditelja na organizirana igranja s djecom nevezano za proslavu rođendana", kaže Krmpotić Urbić. Ova poduzetnica je svoj poslovni pothvat ostvarila uz pomoć supruga s kojima inače radi na projektima, a imaju i osam stalnih animatorica koje su im neke desna ruka u cjelokupnoj organizaciji. "Planiramo pokrenuti i suradnju s raznim udrugama koje bi kod nas imala održavale neke svoje programe i edukacije kako bi što više obogatili ponudu i sadržaj", zaključuje Krmpotić Urbić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close