Disneyland Hong Kong: noćna mora, a ne bajka

EPA EPA

Pompozno otvorenje Disneylanda u Hong Kongu 2005. godine, obećavao je da će zajednički projekt vlade i tvrtke Walt Disney donijeti neviđene prihode.

Pompozno otvorenje Disneylanda u Hong Kongu 2005. godine, obećavao je da će zajednički  projekt vlade i  tvrtke Walt Disney  donijeti neviđene prihode. U projekt je  samo u početnoj investiciji uloženo 3,5 milijardi američkih dolara, a prvi profit zabavni park ostvario je tek u 2012. godini. Kako izvještava Bloomberg, glavni problem ovog parka bio je taj da nije imao u ponudi sadržaj koji bi natjerao ljude da se vraćaju (atrakcije poput 'vlakova smrti').

No, onda su se pokrenuli i odlučili nadograditi park. Tako je u 2011. godini otvoreno područje nazvano po popularnom crtanom filmu Toy Story i dio parka nazvan 'Divlji zapad', a prošle godine otvoren je i takozvani  Grizzly Gulch dio. Također, u ovoj godini je najavljeno i otvaranje dijela nazvanog Mystic Point, a planiraju se i daljnja proširenja.

Sva ova proširenja pokušaj su Dineya u borbi s konkurencijom. Naime, samo u prošloj godini u Kini je otvoreno preko 100 tematskih parkova namjenjenima zabavi za djecu ali i odrasle. 'Politika jednog djeteta' u Kini je stvorila kritičnu masu djedova i baka te roditelja  koji ne mare koliko će novca potrošiti na svoje jedince pa su zabavni parkovi izvrsno mjesto za trošenje novaca.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!