Disneyland Hong Kong: noćna mora, a ne bajka

Autor: Nikolina Buljan / VLM , 20. veljača 2013. u 19:35
EPA

Pompozno otvorenje Disneylanda u Hong Kongu 2005. godine, obećavao je da će zajednički projekt vlade i tvrtke Walt Disney donijeti neviđene prihode.

Pompozno otvorenje Disneylanda u Hong Kongu 2005. godine, obećavao je da će zajednički  projekt vlade i  tvrtke Walt Disney  donijeti neviđene prihode. U projekt je  samo u početnoj investiciji uloženo 3,5 milijardi američkih dolara, a prvi profit zabavni park ostvario je tek u 2012. godini. Kako izvještava Bloomberg, glavni problem ovog parka bio je taj da nije imao u ponudi sadržaj koji bi natjerao ljude da se vraćaju (atrakcije poput 'vlakova smrti').

No, onda su se pokrenuli i odlučili nadograditi park. Tako je u 2011. godini otvoreno područje nazvano po popularnom crtanom filmu Toy Story i dio parka nazvan 'Divlji zapad', a prošle godine otvoren je i takozvani  Grizzly Gulch dio. Također, u ovoj godini je najavljeno i otvaranje dijela nazvanog Mystic Point, a planiraju se i daljnja proširenja.

Sva ova proširenja pokušaj su Dineya u borbi s konkurencijom. Naime, samo u prošloj godini u Kini je otvoreno preko 100 tematskih parkova namjenjenima zabavi za djecu ali i odrasle. 'Politika jednog djeteta' u Kini je stvorila kritičnu masu djedova i baka te roditelja  koji ne mare koliko će novca potrošiti na svoje jedince pa su zabavni parkovi izvrsno mjesto za trošenje novaca.

Komentirajte prvi

New Report

Close