CNN, The Sun i Daily Mail dolaze na Konzum Croatia Open Umag

Autor: Agencija VLM , 27. lipanj 2016. u 14:41
Foto: Slavko Midžor / Pixsell

Umaški turnir otvara se u subotu, 16. srpnja, egzibicijom teniskih velikana Andrea Agassija i Gorana Ivaniševića, reprizom njihovog legendarnog finala Wimbledona od prije 24 godine.

Slike iz Umaga za vrijeme trajanja ATP turnira "Konzum Croatia Open Umag" ove će godine pratiti gledatelji iz svih dijelova svijeta, a susrete iz Umaga od 15. do 24. srpnja prenosit će više od 130 zemalja, priopćeno je u ponedjeljak iz Organizacijskog odbora turnira. Naime, ove godine u Umag stižu i novinari iz nekih od najznačajnijih svjetskih medija pa su tako svoj dolazak potvrdile ekipe CNN-a, The Suna i Daily Maila.

– Umaški turnir kao važan čimbenik hrvatskog tenisa i turizma iz godine u godinu ulaže u međunarodnu promociju i gledanost turnira, a dolazak vodećih svjetskih informativnih medija samo potvrđuje poziciju Umaga na karti najvažnijih ATP turnira, ali i nezaobilazne turističke destinacije – naveo je u priopćenju za javnost predsjednik Organizacijskog odbora turnira i predsjednik Uprave Istraturista Ronald Korotaj, dodavši kako o rastu vrijednosti turnira, pored veće prisutnosti međunarodnih medija govori i porast broja internacionalnih brandova. Po njegovim riječima, poseban interes za prijenose umaških događanja bilježi se na ključnim emitivnim tržištima odnosno Sloveniji, Italiji, Austriji, Njemačkoj i Nizozemskoj.

Osim za prijenose, navodi se u priopćenju, velik je interes i za prodajom karata za mečeve u susjednim zemljama, pa se tako na tribinama i ove godine očekuje veliki broj navijača iz susjednih zemalja, ponajprije iz Slovenije i Italije, s obzirom na to da njihovi tenisači tradicionalno igraju važne uloge u Umagu.

– Slovenija i Italija među najvažnijim su turističkim tržištima Hrvatske i Istre, a umaški turnir je svakog srpnja obvezno odredište tisuća slovenskih i talijanskih ljubitelja tenisa. Naši slovenski i talijanski gosti već su odlično informirani o Umagu i cijeloj Istri, ali mi iz godine u godinu unapređujemo svoju ponudu, posebno u vrijeme ATP turnira. Siguran sam da će tisuće naših gostiju u deset dana turnira pronaći sadržaje po svom ukusu i otići uz Umaga s nezaboravnim uspomenama – poručio je Korotaj.

 Umaški turnir otvara se u subotu, 16. srpnja, egzibicijom teniskih velikana Andrea Agassija i Gorana Ivaniševića, reprizom njihovog legendarnog finala Wimbledona od prije 24 godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close