Chef David Skoko udružio je snage s renomiranim slovenskim chefom Janezom Bratovžom

FOTO: Press FOTO: Press

Kako bi se promocija visoke kuhinje i lokalnih specijaliteta nastavila te dodatno približila svim ljubiteljima gourmeta, Aminess hoteli i kampovi i ove godine nastavljaju s „Aminess Wine & Gourmet Nights” večerama u znaku vrhunske kuhinje i izvrsne vinske ponude.

Ekskluzivni početak gourmet sezone zaslužuje poseban program, za koji su se pobrinuli hrvatske i slovenske kulinarske zvijezde – chef David Skoko iz Pule i chef Janez Bratovž iz Ljubljane. Cilj je jasan – predstaviti hrvatske i slovenske tradicionalne lokalne specijalitete na jedan poseban, kreativan, egzotičan i unikatan način, a to će se na najbolji način „okusiti” već na prvoj ovosezonskoj večeri, koja je na rasporedu 30. ožujka s početkom u 19.00 sati, u a' la carte restoranu Oliveto Aminess Maestral hotela u Novigradu.

Chefu Skoki ove se godine pridružuju renomirani istarski i strani vinari, no pravo iznenađenje prve ovosezonske Aminess Wine & Gourmet večere jest gostovanje renomiranog ljubljanskog chefa Janeza Bratovža, vlasnika ljubljanskog JB restorana koji je svoju gourmet suradnju s Aminessom započeo već ove zime kada su pojedini kuhari iz Aminessova gourmet tima gostovali u Ljubljani i učili od velikog kulinarskog kreativca.

„JB Restavracija” slovi kao jedan od najboljih restorana u susjednoj nam Sloveniji ali i šire – dovoljan razlog da se pokrene jedna posebna enogastronomska večer gdje će gosti imati priliku kušati gourmet specijalitete u hrvatsko-slovenskom izdanju. Da večer bude još uspješnija pobrinut će se Aljoša Jakončić (Carolina Jakončić Winery), jedan od trenutno najcjenjenijih slovenskih vinara s Goriških Brda, regije koja je posljednjih godina pokazala zavidan rast u proizvodnji dokazano kvalitetnih vina.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve