CERN dokazao da Sila postoji, Varufakis naplaćuje Pitagorin poučak

Autor: Poslovni.hr , 01. travanj 2015. u 14:20
Foto:r Reuters

Srijeda je bila puna prvotravanjskih šala u europskim medijima.

 Od supermarketa koji postavlja trampoline da im klijenti mogu dohvatiti robu s gornjih polica do prestižnog CERN-a koji je dokazao da postoji Sila, srijeda je bila puna prvotravanjskih šala u europskim medijima.

Njemačka Commerzbanka objavila je da je grčki ministar financija Janis Varufakis u nastojanju da riješi grčke financijske probleme predložio uvođenje jednokratne licencije na korištenje Pitagorina poučka – cijena jedan euro.

Računajući od 1. travnja 570 godine prije nove ere Grčka bi time zaradila 107,443,980,002,362,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000 eura po kamati od četiri posto, izračunali su pedantni njemački bankari.

Njemački FAZ objavio je da Europska središnja banka otvara restoran s pogledom koji se zove "Zalazak eura". U ponudi je jeftini obrok siromašnim Europljanima s juga.

Britanski Guardian piše da se slavni ljubitelj automobila i guru političke nekorektnosti Jeremy Clarkson, nedavno otpušteni voditelj najpopularnije emisije BBC-ja Top Gear, pridružio kampanji protiv korištenja fosilnih goriva.

"Clarkson je priopćio da je doživio prosvjetljenje i nada se da će vratiti povjerenje britanske javnosti tako što će posvetiti vrijeme i svoj novac borbi za korištenje održive energije, sigurnosti prometa i razvoju tolerancije među različitim kulturama i religijama", piše Guardian.

Slična je tema bila u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje svi vole nagaziti po gasu i nitko ne razmišlja o potrošnji benzina. List National na naslovnici je objavio da vlada razmatra zabranu uporabe terenaca i SUV vozila, a vlasnici se potiču da ih zamijene s automobilima koji čuvaju okoliš.

Besplatni londonski dnevnik Metro objavio je fotografiju žene koja skače po trampolinu kako bi dohvatila proizvode na gornjim policama. To je nova usluga koju je ponudio lanac supermarketa Tesco, dodaje list.

CERN je na svojoj internetskoj stranici objavio kako je u njihovom Velikom hadronskom sudaraču nedvojbeno dokazano da Sila postoji. Otkriće je potpisao znanstvenik Ben Kenobi.

Kao da ljubitelji "Ratova zvijezda" to već nisu znali.

Komentirajte prvi

New Report

Close