Capoeira i samba na ulicama Zagreba

Autor: Tatjana Tadić , 01. svibanj 2014. u 22:00
Capoeira na Trgu Bana Jelačića/Grgur Žućko/PIXSELL

Festival brazilske kulture želi dovesti pozitivni duh u metropolu.

Zagreb Brazilactica je prvi hrvatski festival brazilske kulture koji će se od 4. do 11. svibnja 2014. godine održati četvrti put po redu.

Festival se organizira sa ciljem upoznavanja najšireg kruga ljudi i zagrebačke javnosti sa pojedinim aspektima brazilske kulture.Kroz radionice capoeire, afro-plesa, te tradicionalnih brazilskih i afro-brazilskih kulturnih izričaja cilj je festivala upoznati Zagrepčane s različitim aspektima brazilske kulture te prenijeti dio brazilske pozitivne energije u hrvatsku metropolu zahvaljujući glazbenicima, predavačima, majstorima capoeire i umjetnicima čiji rad se veže ili proizlazi iz brazilske kulture, koji će svoj rd prezentirati hrvatskoj javnosti.

Radionice će se održavatati u klubu Amazonas i u Etnografskom muzeju, a performansi i partyji na otvorenom ili u klubovima. I ove godine festival će ugostiti velik broj inozemnih izvođača iz cijeloga svijeta.U Velikoj brazilskoj karnevalskoj povorci sudjelovat će capoeristi, plesači i svirači sambe iz cijelog svijeta a organizatori njome žele prenijeti malo duha sa karnevala u Rio de Janeiru na ulice grada Zagreba. Već tradicionalni brazilski party kojim se javnosti nudi brazilski način zabave; samba, batucada, kokteli i brazilska hrana, održati će se u klubu "Ritam Grada".

Komentirajte prvi

New Report

Close