Brzi tart s panna cottom i malinama

Autor: Promo , 20. listopad 2019. u 09:01
Foto: Promo

Ukusni tart ukrasite svježim voćem i listićima bosiljka koji će se savršeno sljubiti s panna cottom i malinama.

U posudu stavite maslac sobne temperature, dodajte šećer u prahu i miješajte el. miješalicom da postane pjenast. Dodajte jaje, žumanjak i dobro promiješajte. Brašnu dodajte prašak za pecivo, prstohvat soli, mljevene bademe, promiješajte i dodajte smjesu s maslacem. Zamijesite glatko tijesto dodajući mlijeko ukoliko je potrebno. Tijesto omotajte plastičnom folijom i držite u hladnjaku najmanje 30 minuta.

Tijesto tanko razvaljajte na papiru za pečenje u obliku pravokutnika, pa ga premjestite u duguljasti kalup za pite vel. 33 x 9 cm. Rubove tijesta pritisnite, a višak tijesta uklonite. Tijesto nabodite vilicom na nekoliko mjesta, pa ga prekrijte papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 ° C oko 20 minuta. Maknite papir i još kratko vratite u pećnicu da dobijete lijepu rumenu boju. Pečeno tijesto pustite da se ohladi prije pripreme kreme.

Za nadjev, u posudu ulijte hladno mlijeko i slatko vrhnje te dodajte sadržaj mješavine za pripremu deserta Dolcela Panna cotta & malina preljev. Miješajte električnom miješalicom na srednjoj brzini točno 1 minutu kako biste dobili desert odgovarajuće gustoće. Pripremljenu kremu ulijte na pripremljenu podlogu od prhkog tijesta i stavite u hladnjak. Za preljev od malina, u posudu ulijte hladnu vodu i uspite mješavinu za preljev. Miješajte pjenjačom 1,5 minutu, a zatim prelijte preko deserta. Panna cotta tart ostavite u hladnjaku najmanje 30 min.

Sastojci:
Za tijesto: 110 g maslaca, 30 g šećera u prahu, 1 jaje, 1 žumanjak, 160 g Glatkog brašna Podravka, ½ žličice Dolcela Praška za pecivo, prstohvat soli, 50 g mljevenih oguljenih badema, 1 žlica mlijeka
Za nadjev: 1 Dolcela Panna cotta & malina preljev, 250 ml mlijeka, 200 ml slatkog vrhnja mliječnog nezaslađenog, 50 ml vode, 100 g svježih malina ili jagoda

POSLUŽIVANJE: Ukrasite svježim voćem i poslužite. Ovaj ukusni tart možete ukrasiti i listićima bosiljka koji se odlično sljubljuju s panna cottom i malinama.
SAVJET: Na tijesto prekriveno papirom za pečenje stavite grah da prekrije dno. Na taj će se način tijesto ravnomjerno ispeći i zadržati ravnu površinu.

Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE 

New Report

Close