Brokula&Ž lansira kolekciju od inovativnih materijala

Autor: Tatjana Tadić , 25. srpanj 2014. u 15:06
Haljina za plažu

Odjeća se šije u Hrvatskoj, od organskog pamuka i inovativnih tkanina Tencel ® Sun i Liocel koje štite od UV zraka.

Hrvatski brend odjeće Brokula&Ž pripremili su kolekciju odjevnih predmeta za djecu i odrasle koji štite od štetnog sunčeva UV zračenja, u suradnji s nagrađivanom hrvatskom modnom dizajnericom Danijelom Štambuk koja je osmislila nove krojeve za žene, muškarce, djecu i bebe.

"Kao i u prijašnjim Brokula&Ž kolekcijama sve kreće od specifične ugodne tkanine pa mi je misao vodilja bila dizajnirati udobnu i nosivu odjeću, ali prilagođenu za različite prigode. Iz toga je nastala haljina asimetričnog kroja i pročišćenog dizajna što joj daje mogućnost kombiniranja uz različite stilove. Drugi dio kolekcije sam posvetila odjeći za plažu pri čemu su dječji krojevi sportski, a elegantniji su za žene. Kapuljaču sam ubacila na neke komade jer se radi o tkanini koja osim što štiti od sunca  zbog svog sasatava hladi kožu", izjavila je Danijela Štambuk.

Organski uzgojenom pamuku dodane su inovativne tkanine Tencel ® Sun i Liocel. Obje se na održiv način izrađuju od prirodnih vlakana celuloze iz stabala i potpuno su biorazgradive. Tencelu je dodan i pigment iz minerala koji osigurava dugoročnu zaštitu od sunčeva štetnog zračenja.Zoran Šainović, direktor Brokule&Ž izjavio je njihovi proizvodi imaju potencijal u turizmu pa su prisutni u zračnim lukama i gradovima na obali. Odjeću im šiju tekstilne radnice u Svetom Križu Začretje i đakovačkom Hemcu, a tvrtka je dobitnica Greenovation nagrade kao najbolji start-up hrvatskog zelenog gospodarstva. 

Komentirajte prvi

New Report

Close