Brazilci otvorili 13. Festival europske kratke priče

Autor: Poslovni.hr , 02. lipanj 2014. u 13:00
Press foto

João Anzanello Carrascoza, João Paulo Cuenca i Ana Paula Maia otvorili su 13. Festival europske kratke priče uvodom u suvremenu brazilsku književnost.

João Anzanello Carrascoza, João Paulo Cuenca i Ana Paula Maia otvorili su 13. Festival europske kratke priče uvodom u suvremenu brazilsku književnost, priopćili su organizatori.

Parovi, Prinos, Soba za ptice, Sretni kraj, Umjetnik Tetovaže, O stoci i ljudima i Životinjski ugljen nazivi su brazilskih kratkih priča koje će zagrebačka i šibenska publika do 6. lipnja moći slušati uživo dok će ih njihovi nagrađivani autori čitati u večernjim satima u Polukružnoj dvorani &TD u Zagrebu te na Maloj loži u Šibeniku.

Nogomet i akcija prikupljanja knjiga za poplavljena područja!

Festival europske kratke priče danas u 13 sati na jarunskom nogometnom terenu (ispred Otoka Veslača) organizira nogometni susret brazilsko-europsko-hrvatske reprezentacije književnika i benda Pips, Chips & Videoclips te akciju prikupljanja knjiga hrvatskih autora za škole i narodne knjižnice s poplavljenih područja iz Vukovarsko-srijemske županije. Svi koji neće moći prisustvovati akciji, a žele doprinijeti, moći će donirane knjige dostaviti u književnom klubu Booksa do 16. lipnja.

Priče sa svih strana i nagrada za najbolju kratku priču!

Teme 13. FEKP-a ne staju na brazilskoj književnosti. Festival će ove godine posjetiti 24 književnika iz 12 zemalja, a među njima i Tommy Wieringa, superzvijezda nizozemske književnosti, talijanski pisac Paolo Cognetti te dva uzbudljiva autorska glasa i priznati nagrađivani pisci Jon McGregor i Jenni Fagan.

Proslavljeni američki pisac David Vann, miljenik kritičara i žirija, domaćoj će publici čitati djela "Legend of Good Men" i "The Higher Blue" 3. lipnja u Polukružnoj dvorani &TD, a na festivalskoj završnoj večeri u Vip clubu, 6. lipnja, razgovarat će o kratkoj priči i romanu, o književnoj muci i uspjehu.

Treći dan festivala Maja Hrgović, Edo Popović, Zoran Ferić i Kruno Lokotar u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića predstavit će Novu hrvatsku kratku priču, a u "Noći kratke priče" dodijelit će se i nagrade za najbolje kratke priče književnog natječaja FEKP & In Your Pocket.

Promocija knjige Marice Bodrožić i otvaranje šibenskog programa

Svojom poezijom i prozom, kratkim pričama i esejima, njemačka autorica hrvatskih korijena Marica Bodrožić osvojila je posebno mjesto na suvremenoj njemačkoj, ali i europskoj književnoj sceni. Dobitnica Europske nagrade za književnost 2013. godine u srijedu,4. lipnja u Francuskoj Medijateci razgovara o romanu Sjećanje libela, a temom "7 glasova – Dosje suvremene brazilske kratke priče" u Muzeju grada Šibenika započet će dvodnevni šibenski program.

Završna večer 13. FEKP-a

Petak, zadnji dan festivala, rezerviran je za američku kratku priču te "Igru zavođenja" u kojoj će kratkom pričom zavoditi Ivana Simić Bodrožić, João Anzanello Carrascoza, Zoran Ferić te Tommy Wieringa. Mjesto susreta je Vip club u Zagrebu, stoji u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close