Berlusconi prodaje AC Milan azijskim ulagačima

Autor: Tomislav Pili , 23. travanj 2015. u 22:01
Milan je sedmerostruki europski prvak/REUTERS

Prema pisanju talijanskih medija, klub će kupiti hongkonški i tajlandski investitor koji u nedjelju slijeće u Milano kako bi dovršio proceduru kupnje.

Kontroverzni talijanski biznismen i još kontroverzniji bivši premijer Silvio Berlusconi prodaje azijskim ulagačima svoju najdražu igračku, nogometni klub AC Milan.

O mogućnosti da Berlusconi proda većinski udjel u sedmerostrukom europskom prvaku već se neko vrijeme govori u talijanskim medijima, a u četvrtak sportski dnevnik La gazzeta dello Sport piše kako je Berlusconi korak bliže prodaji tajlandskom biznismenu Beeu Taechaubolu i hongkonškom investitoru Richardu Leeu. Kako navodi taj dnevnik, Bee već obavlja dubinsko snimanje financijskog stanja kluba. Štoviše, citira se i izjava Thai Primea, investicijske tvrtke koju je osnovao Bee, a koja kazuje kako će Tajlanđanin biti u Milanu u nedjelju sa "svrhom kupnje većinskog udjela u AC Milanu".

 

250mil.

eura navodno je Berlusconi dogovorio za 30 posto kluba

Navodno bi dubinsko snimanje Milana trebalo biti relativno brzo gotovo, a tada bi trebala biti poznata i konkretna ponuda. Cijena je, naravno, još uvijek nepoznanica, ali prijašnji medijski napisi su govorili kako je Berlusconi sklopio preliminarni ugovor o prodaji trećine kluba za 250 milijuna eura. La gazetta dello Sport još piše kako je milanski klub jedan od najpopularnijih inozemnih klubova u Kini, te da je inicijativa za prodaju kluba prema Berlusconiju došla izravno od kineske vlade. Vlada navodno želi potaknuti sport u zemlji, ali i nacionalne sportske rezultate. Ako do prodaje AC Milana – jednog od najuspješnijih klubova na svijetu – uistinu i dođe, oba milanska ljuta rivala biti će u azijskom vlasništvu. Naime, u studenom 2013. indonezijski tajkun Erick Thohir kupio je 70 posto vlasništva u Interu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close