Balašević stiže 26. prosinca

Autor: Marta Duić , 20. studeni 2015. u 15:12
Balašević najavljuje višesatni nastup/Goran Kovačić/PIXSELL

Varaždinski spektakl ujedno je i jedini ugovoreni veliki Balaševićev koncert u Hrvatskoj u dogledno vrijeme pa se s pravom očekuje navala na ulaznice.

Mnogima najomiljeniji kantautor iz vremena bivše Jugoslavije, čija golema popularnost nije opala ni nakon raspada bivše države, hrvatskoj je publici odlučio prirediti blagdanski poklon.

Đorđe Balašević nastupiti će u varaždinskoj Areni u subotu, 26. prosinca. Varaždinski koncertni spektakl, potvrđuju organizatori, ujedno je i jedini zasad ugovoreni veliki Balaševićev nastup u Hrvatskoj u dogledno vrijeme pa se s pravom očekuje navala na ulaznice kakva je, kad su u pitanju nastupi ovog glazbenika, postala već uobičajena uvertira za njegova hrvatska gostovanja. "Za kraj još jedne godine ispunjene trijumfalnim nastupima Đorđe Balašević sprema poseban susret s fanovima u Hrvatskoj, u gradu s kojim ga veže dugogodišnje neraskidivo prijateljstvo.

Još je živo sjećanje na prošli dolazak u 'najzapadniju panonsku luku', kako ju je pozdravio izlaskom pred potpuno ispunjen auditorij. Kad su se rastali nekoliko sati kasnije u svom stilu je komentirao 'Ako ovo nije bio koncert, e, onda stvarno ne znam šta jeste…'", podsjećaju organizatori u najavi božićnog koncerta. Balaševiću će se na varaždinskoj sceni pridružiti 16 glazbenika uključujući vojvođanske tamburaše, maestra Aleksandra Dujina, saksofonista Gabora Bunforda i violinista Ignaca Shena, a kao poseban gost nastupit će Nikša Bratoš.

"Posljednjih nekoliko godina Balašević učestalo čini nešto jako tipično za njegovu karijeru – ruši rekorde. Čak šest rasprodanih koncerata u K.D. Vatroslav Lisinski kad se red za ulaznice protezao nekoliko stotina metara ili 9000 ljudi na osječkoj Tvrđi pokazuju da njegova glazba briše sve granice", poručuju organizatori najavljujući da će Đorđe Balašević hrvatskoj publici u Varaždinu podarditi višesatni koncert. 

Komentirajte prvi

New Report

Close