Automobil za udomitelje djece

Foto: PR Foto: PR

Partnerstvo AutoZubaka i UNICEF-a sastoji se i od zajedničkih aktivnosti na promicanju sigurnosti djece u prometu.

AutoZubak i UNICEF danas su zajedno donirali automobil Škoda Fabia Forumu za kvalitetno udomiteljstvo djece, mreži udruga s 300 udomiteljskih obitelji i 500 udomljene djece kojima će se time olakšati odlazak na preglede i liječenja te omogućiti podrška mobilnih timova stručnjaka. Vrijednost uspješnog osmogodišnjeg partnerstva AutoZubaka i UNICEF-a ovime je dosegnula 780 tisuća kuna. Ključeve automobila u prostoru AutoZubaka u Sesvetama predsjednici Foruma Mladenki Ravenski uručili su predsjednik Uprave AutoZubaka Dimitrije Trbović, predstojnica Ureda UNICEF-a Valentina Otmačić i UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Bojana Gregorić Vejzović. 

„Udomiteljstvo je najbolji alternativni oblik skrbi za djecu i zato je važno razvijati kvalitetno udomiteljstvo te sustav stručne podrške udomiteljima, koji preuzimaju veliku odgovornost. Ovaj automobil omogućit će kvalitetniju podršku našim udomiteljima i djeci. 

Od srca hvala AutoZubaku i UNICEF-u na ovoj vrijednoj donaciji“, izjavila je Mladenka Ravenski, predsjednica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece.  „Ponosni smo što već osam godina zajedno s našim klijentima dajemo svoj doprinos za bolji život djece u Hrvatskoj. Prepoznali smo koliko je važno da udomiteljske obitelji na raspolaganju imaju sigurno vozilo kako bi se osigurala najbolja skrb za djecu, i sigurni smo da smo u Forumu za kvalitetno udomiteljstvo djece odabrali prave partnere“, rekao je Dimitrije Trbović, predsjednik Uprave AutoZubaka.

 „Višegodišnja podrška AutoZubaka kroz donacije vozila omogućava mnogoj djeci i obiteljima koje žive u teškim životnim okolnostima da lakše stignu do liječnika, terapeuta, vrtića ili škole. Obitelj je najbolje okruženje za odrastanje djece, pa podržavajući udomiteljske obitelji, podržavamo najbolju skrb za djecu koja to pravo ne mogu ostvariti u biološkoj obitelji“, istaknula je Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a.

Partnerstvo AutoZubaka i UNICEF-a sastoji se i od zajedničkih aktivnosti na promicanju sigurnosti djece u prometu. U Hrvatskoj su prometne nesreće vodeći uzrok smrtnosti najmlađe djece, stoga je neophodno roditelje i sve vozače kontinuirano upozoravati na važnost sigurne vožnje i pridržavanja prometnih pravila.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!