Audi renta svoje automobile, do 1.195 $ dnevno

Autor: Poslovni dnevnik , 02. svibanj 2015. u 14:00
Model R8 očekivano je najskuplji

Na raspolaganju i luksuzne jurilice.

Jedan od najcjenjenijih proizvođača luksuznih automobila Audi odlučio se, zasad doduše samo kroz pilot projekt, upustiti u posao rentanja automobila.

Njemačka kompanija upravo je pokrenula uslugu Audi on demand koja stanovnicima San Francisca omogućava dašak luksuza za cijenu koja doseže maksimalno 1195 dolara dnevno. Toliko stoji unajmljivanje njihove luksuzne jurilice, Audija R8 na jedan dan. No za iznajmljivanje su raspoloživi i svi ostali modeli koje će, ovisno o željama privremenih "vlasnika" kompanija dovesti na bilo koje mjesto unutar gradskih granica i preuzeti ga nakon isteka najma. Zanimljivo je da Audi svoje automobile pritom isporučuje s punim spremnikom goriva, a cijena najma ne ovisi o prijeđenoj kilometraži tako da ga klijenti mogu voziti do mile volje unutar najamnog roka.

Treba napomenuti da je prije spomenuta cijena maksimalna, modeli poput A5 tijekom 24 sata mogu se voziti za 200 dolara. Ruku na srce, iznajmljivanje skupocjenih automobila, podsjeća list Forbes, nije potpuna novost, a SAD-u postoji nekoliko specijaliziranih tvrtki koje za nekoliko desetaka tisuća dolara po danu rentaju luksuzne automobile poput Ferrarija ili Lamborginija. No Audi očito cilja na nešto širu publiku koja  će si dašak luksuza moći priuštiti i za nekoliko zelenih stotica.

Dio je to nove strategije ovog proizvođača koji je svoje automobile potencijalnim kupcima počeo reklamirati na sve inventivnije načine pa se tako, primjerice, Audijevi modeli sve češće, marketinški ciljano, pojavljuju u filmovima i televizijskim serijama. Da  takav tržišni pristup nije besmislen dokazuju i poslovni rezultati koji su ovom proizvođaču zajamčili drugu poziciju na ljestvici najprodavanijih TOP auto marki s koje su "izbacili" Mercedes i smjestili se tik do, također njemačkog BMW-a.  Lani su u Americi prodali 182,011 vozila. 

Komentirajte prvi

New Report

Close